Gazete Vatan Logo

Otelciler kampanyadan memnun

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Komşunu Al Gel Kampanyası’nı memnunla karşıladıklarını bildirdi. Yurt dışındaki Türkler’in turizm açısından önemli bir potansiyel taşıdığına işaret eden Bayındır, “Sektör olarak bu konuda gerçekleştirilecek her türlü uygulamaya destek olacağız” ifadesini kullandı.

Otelciler kampanyadan memnun

Bayındır, bu tip kampanyalar olumlu olmakla birlikte sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları aşabilmek için başka destekler de beklediklerini belirterek, “Türkiye’nin uluslararası arenada imaj ve itibar yönetimini acele devreye sokması gerekiyor. Turizm sektöründen bir profesyonelin bu dönemde Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevine getirilmesi, sektördeki gelişmelerin ve sektör örgütlerinin de dahil edilmesi ile yapılacak çalışmaların doğrudan planlamasına katkı sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Sektörde faaliyet gösteren işletmelerin SGK primlerinin en az bir yıl ertelenmesi, primlerin yüzde 50’sinin İşsizlik Fonu, İŞKUR veya Hazine tarafından karşılanmasının sağlanması ve banka kredileri konusundaki sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini aktaran Bayındır, sektörde yaşanan olumsuz gelişmelerin tüm ülkeyi etkilediği göz önüne alınarak, açıklanan desteklerin coğrafi bölge belirtilmeksizin tüm ülkeyi kapsamasının önemli olduğunu belirtti.

1.2 milyar TL destek verdik

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, dünyanın global terör tehdidi altında, zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Ne yazık ki bu küresel sorunun yansımaları, ülkemizde de görülüyor. Turizm sektörünün 2016 yılında geçirmiş olduğu zor zamanları en kısa sürede atlatabilmesi için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz” dedi. Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi uyarınca geçen yıl sektöre 1 milyar 168 milyon liralık destek verdiklerini anlatan Bakan Avcı, uçak başına desteği bu yıl da sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı