Gazete Vatan Logo

Otel havuzunda ölüme 350 bin TL’lik dava

Öğretmen Gülten Arı, beş yıldızlı otelin havuzunda boğuldu, eşi tazminat davası açtı, mahkeme otelin 5 aracına tedbir koydu

Bursa’da, Hamdi Tanpınar Ortaokulu’nda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Gülten Arı, geçen yılın ağustos ayında polis memuru olan eşi Fatih ve 4 yaşındaki oğlu Ramazan ile Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ndeki 5 yıldızlı bir otele gitti. Gülten Arı, tatillerinin ikinci gününde tek başına gittiği otelin kapalı havuzunda boğulmuş olarak bulundu. Olay sonrası otel sahibi B.S.M ile otel müdürü A.S. hakkında ’Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak’tan dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıkların duruşmaları devam ederken; Gülten Arı’nın eşi Fatih Arı, Bursa 7’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne maddi tazminat hakkı saklı kalmak koşulu ile 350 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

‘Otelin ihmali var’

Tazminat davasının ilk duruşmasında mahkeme, otele ait 5 araca tedbir koydu. Gülten Arı’nın boğulduğu havuzda olay sırasında cankurtaranın olmadığını, otelde görevli doktorun ise olay anında otel dışında olduğunu ve oteldeki doktor müşterilerin ilk müdahaleyi yaptığını söyleyen Arı’nın avukatı Ercan Kılıç, “Oteldeki kapalı havuz 80 santimden bir anda 190 santimlik derinliğe çıkıyor. Bu durum standartlara aykırılık teşkil etmektedir. Ayrıca olay anında cankurtaranın olmadığı soruşturma neticesinde ortaya çıkmıştır. Havuzda cankurtaran olsaydı Gülten öğretmen hayattaydı” dedi.

Haberin Devamı