Gazete Vatan Logo

Otel gibi hosteller

Seyahat tutkunları için dünyanın her köşesinde ekonomik konaklama imkanı sunan hostellerin en iyileri seçildi. Otel konforu sunan hostellerden biri de Sultanahmet’te.

Otel gibi hosteller

Seyahat, günümüzün en önemli trendlerinden biri haline gelince bu konuda ulaşımdan konaklamaya birçok alternatif oluştu. Bunlardan biri de özellikle gezgin ve öğrencilere ucuz konaklama sağlayan ve dünyanın her köşesinde rastlayabileceğiniz hosteller. Tarihi 1900’lerin başına kadar uzanmasına rağmen son günlerde adını sıkça duyduğumuz hosteller artık otel kalitesinde hizmet vermeye başladı.

Hostelworld adlı dünyanın en önemli online hostel rezervasyon sitesi de geçtiğimiz ay 2017’nin en iyi hostellerini açıkladı. Ve “Hoscars” ödülleri dağıttı. En iyi hostel Tayland’ta seçilirken Sultanahmet’teki Cheers Hostel de ödüle layık görüldü. 170 farklı ülkeden 35 bin farklı hostelin bulunduğu rezervasyon sitesinin dağıttığı ödüllerde geçen yıl ziyaretçilerin yaptıkları yorumlara dikkat edildi. Ödüller hostellerin büyüklüğü, güvenliği, temizliği ve personeli gibi çeşitli kategorilerde verildi.

Düşük bütçeli gezginler için hostellerin en cazip yanı ekonomik olmaları. Gecelik 18 TL’den başlayan hosteller var. Gezginlerin oteller yerine hostelleri tercih etmesinin başka bir sebebi de hostellerin sıcak ortamı. Yurt şeklinde olan odalarda farklı insanlarla tanışıp, onların kültürlerini ve deneyimlerini öğrenme şansınız var.

Haberin Devamı

Burada her şey ortak

Ancak mahremiyetine önem veren insanlar için biraz sorun yaratabilir. Tanımadığı insanlarla aynı odayı paylaşmak bazı insanlar için korkutucu olabilir. Odanızı başkaları ile paylaştığınız için, eşyalarınızın diğer misafirler ya da hostel çalışanları tarafından çalınması söz konusu. Fakat bazı hosteller misafirlerine kilitli dolap hizmeti de sunuyor.

Özel odalarda kişisel banyo olmasına rağmen, eğer yurt odasında kalıyorsanız, ortak banyoyu kullanmak zorundasınız. Bu konuda çok endişe etmeye gerek yok çünkü çoğu hostel banyoları sürekli temizliyor. Hostellerde aynı zamanda kendi yemeğinizi pişireceğiniz ortak mutfaklar da bulunuyor.

En iyi küçük hostel

Madrid’de bulunan, merkezi konumu ve sosyal alanları ile misafirlerinin dikkatini çeken Sungate One, küçük hostel kategorisinde birinci oldu. Geceklik konaklama fiyatı 169-520 TL arasında değişen hostel merkezi konumu ve temizliğle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Tasarımı dikkat çekiyor

Katedralleriyle ünlü St. Petersburg şehrinde bulunan Soul Kitchen adlı hostel, şık ve sade tasarımının yanı sıra çalışanları ve temizliğiyle dikkate çekiyor. Orta büyüklükteki en iyi hostel seçilen Soul Kitchen’ın gecelik konaklama fiyatı 60 ila 250 TL arasında değişiyor.

Otelden farksız konfor

En büyük hostel kategorisinde ise Tayland’dan Lub D adlı hostel ödülü aldı. Adeta bir otel gibi olan ve 350+ yatak kapesitesi ile üst sıralarda bulunan Lub D, hostel olmasına rağmen havuzu ve konumu ile de ilgi çekiyor. Bu hostelin gecelik konaklama ücreti 79 ila 400 TL arasında değişiyor.

Türkiye’nin en iyisi

Sıcak personeli, farklı kültürlerden insanların birbirleriyle tanışıp kaynaşması için düzenlediği partiler, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı gibi İstanbul’un ünlü turistik merkezlerine yakınlığı güvenlik tedbirleri ve temizliğiyle misafirlerinden büyük övgü toplayan Cheers Hostel, bu yıl Türkiye’nin en iyi hosteli seçildi. Misafirleri genelde 20 ila 30 yaş aralığında olan bu hostel, dünyanın dört bir yanından gelen gezginlerin ilgisini çekiyor. “Dorm Room” adı verilen maksimum 10 yataktan oluşan odalarda konaklama ücreti 60-65 TL iken aileler için hazırlanan ve maksimum 5 kişinin kalabildiği private room’ların ücretleri ise 100 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Bu isimleri not edin

En ucuz hostel: Dalat Friendly Fun Da Lat, Vietnam gecelik konaklama bir kişi 18 TL
En iyi tesislere sahip hostel: Soul Kitchen St Petersburg, Rusya gecelik konaklama bir kişi 60-250 TL
En iyi lokasyona sahip hostel: Sungate One Madrid, İspanya gecelik konaklama 169-520 TL
En iyi personele sahip hostel: Jazz Hostel & Apartments Bled Slovenya
İşte en iyileri;
1 Lub D Phuket Patong Phuket, Tayland Konaklama ücreti 1 gece için 79-400 TL
2 M Montreal Montreal, Kanada Konaklama ücreti 1 gece için 77-476 TL
3 Freehand Chicago Şikago, ABD Konaklama ücreti 1 gece için 132-681 TL
4 Abraham Hostel Tel Aviv Tel Aviv, İsrail Konaklama ücreti 1 gece için
103-701 TL
5 Hi Chicago, The J.ira & Nicki Harris Family Hostel Şikago, ABD Konaklama ücreti 1 gece için 129-491 TL
6 Wake Up! Sydney Central Sİdney, Avustralya Konaklama ücreti 1 gece için 124-456 TL
7 Hi Boston Boston, ABD Konaklama ücreti 1 gece için 207-873 TL
8 Plus Berlin Berlin, Almanya Konaklama ücreti 1 gece için 88-441 TL
9 Wombats City Hostel Vienna - At The Naschmarkt Viyana, Avusturya Konaklama ücreti 1 gece için 69-381 TL
10 Wombats City Hostel Londra, İngiltere Konaklama ücreti 1 gece için 107-600 TL

Haberin Devamı