Gazete Vatan Logo

ÖSYM - YGS sınav sonuçları belli oldu mu? İşte cevabı

Merakla beklenen YGS sınav sonuçları açıklandı. Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sonra erdi. Sabaha saatlerinde ÖSYM'nin resmi sitesinden YGS sınav sonuçları açıklandı. İşte YGS sonuçları...

ÖSYM - YGS sınav sonuçları belli oldu mu? İşte cevabı

13 Mart Pazar günü yapılan YGS sonuçları az önce açıklandı. 2 haftanın sonunda açıklanması beklenen YGS sonuçlarını ÖSYM, resmi site üzerinden erişime açıtı. YGS sonuçlarını öğrenmek için haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz...

YGS sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız...

Lise eğitimini tamamlayıp üniversite okumak isteyen her öğrenci ÖSYM kurumunun düzenlemiş olduğu sınavlara girmeleri gereklidir. Bu sınavların ilki ve her öğrencinin girmesi gereken sınav yükseköğrenime geçiş sınavı yani YGS sınavıdır. YGS üniversitelere giriş sınavının ilk bölümüdür. Daha öncelerden tek bir sınav olarak ÖSYS sınavı yani öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı olarak bu sınav gerçekleştirilmekteydi. Daha sonradan bu sınav kaldırılarak herkesin kendi alanlarına yönelmelerine sağlamıştır. Bu yeni sınav sistemi farklı sınavlara girerek yapılmaktadır. Bu yeni sınav sistemine göre her öğrenci YGS'ye girmelidir. Her sene gerçekleştirilen YGS genellikle mart aynının 2. haftasının pazar günü gerçekleştirilmektedir. Bu sene yapılan sınav da 13 mart pazar günü yapılmıştır. Üniversite okumak isteyen her öğrenci bu sınava giriş yapmıştır. YGS Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Bu 4 bölümde de her bölümden 40 soru sorulmaktadır. Toplamda 160 soru sorulan YGS, 2 saat 40 dakika sürmektedir. Yani 160 dakika süren bu sınavda her soruya ayrılan süre 1 dakika olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS gerçekleştirildikten sonra o gün içerisinde bazı televizyonlarda sınavda çıkmış olan sorular ve cevapları yayınlanmaktadır. Ertesi gün ise bazı gazetelerde sınav soru ve cevapları yayınlanmıştır. Ama resmi olarak ÖSYM kurumu sınavdan 2 gün sonra kendi internet sitesinden soru ve cevapları yayınlamıştır. 15 mart gününden sonra öğrenciler internet üzerinden ÖSYM kurumunun internet sitesinden soru ve cevaplara ulaşmaya başlamıştır. Bu soru ve cevaplara bakarak yaklaşık olarak hangi derslerden kaç doğru ve kaç yanlış yaptığınızı öğrenebilirsiniz. Böylelikle kaç netiniz olduğunu hesaplayabilirsiniz. Net sayılarını hesapladıktan sonra internet üzerinde olan YGS puan hesaplama programları sayesinde YGS puanınızı hesaplayabilirsiniz. YGS'de yapmış olduğunuz netlere göre alanıza göre puan alırsınız. Sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil gibi bölümlerden toplam 6 tane YGS puanı bulunmaktadır. Bu YGS puanları da YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 olarak yer almaktadır. YGS sonuçları açıklandığında bütün puan türleri açıklanacaktır. Öğrenciler internet üzerinden YGS sonuçları ÖSYM kurumunun internet sitesinden erişebilmektedir. ÖSYM kurumunun resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra sınavlar bölümü altından 2016 - ÖSYS: öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı seçeneğini seçmeniz gereklidir. Açılan sayfadan sınav soru ve yanıtları bölümünü seçtiğinizde açılan sayfadan 2016 - YGS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı bölümünü seçmeniz gereklidir. Bu şekilde sınav soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz. ÖSYM kurumu YGS sonuçlarının ise 25 mart tarihinde açıklanacağını söylemiştir. YGS sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler internet üzerinden ÖSYM kurumunun internet sitesinden YGS sonuçlarına ulaşabilirler. YGS sonuçları 25 Mart'ta saat kaçta açıklanacak bilinmiyor. YGS sonuçları sonuç ÖSYM üzerinden öğrenilecektir.

Haberin Devamı

2016 YGS sonuçları ÖSYM Mobil uygulamasında!

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından 13 Mart'ta yapılan YGS sınav sonuçları ÖSYM Mobil Android ve ÖSYM Mobil iOS uygulamaları ile de öğrenilebiliyor. ÖSYM üniversite adaylarının YGS sınav sonuçlarını cep telefonları üzerinden öğrenebilmelerini sağlayan mobil uygulamaları kullanıma sundu. Adaylar ÖSYM Mobil uygulamasını ücretsiz olarak indirebiliyorlar

2016 YGS sınav sonuçları ÖSYM Mobil uygulaması üzerinden öğrenilebilecek. ÖSYM resmi mobil uygulaması ÖSYM Mobil'i kullanıma sundu. Bu uygulama sayesinde Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefon kullanan üniversite adayları girdikleri YGS sınav sonuçları sorgulamasını yaparak YGS sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilecekler.

Haberin Devamı

ÖSYM MOBİL NEDİR?

ÖSYM Mobil, öğrencilerin yanlarında bilgisayar olmadığı durumlarda cep telefonu üzerinden sınav sonuçlarına erişebilmelerini sağlayan ücretsiz bir mobil uygulamadır.

Kullanıcıların neredeyse tüm işlemlerini mobil cihazları üzerinden gerçekleştirmelerine olanak sağlayan ÖSYM Mobil sayesinde, kurumun yaptığı başta ALES, ALS, TUS, DGS, YDS, LYS, YGS olmak üzere tüm sınav sonuçlarına ulaşılabiliyor. Ayrıca uygulama sayesinde sınav başvuruları da yapılabiliyor.