Gazete Vatan Logo

ÖSYM, TUS Ek Yerleştirme İçin Açıklama Yaptı

Tıpta Uzmanlaşma Sınavı(TUS) için ÖSYM tarafından yapılacak olan açıklama heyecanla bekleniyordu. ÖSYM tarafından beklenen açıklama geldi ve ek yerleştirme, başvuru tarihleriyle ilgili olarak adayların cevabını beklediği birçok soru açıklanmış oldu. TUS ek tercihleri ve ek yerleştirme başvuruları ile ilgili detaylar haberimizde!

ÖSYM, TUS Ek Yerleştirme İçin Açıklama Yaptı

ÖSYM internet sitesi üzerinden TUS ek yerleştirme açıklaması yaptı. Açıklama yapılan duyuruda, ek yerleştirme ve başvuru yolları gibi önemli bilgiler yer almaktadır. ÖSYM, 2016 sonbahar dönemi TUS için ek tercih kılavuzları ve TUS ile ilgili olan genel ilke ve kuralların bulunduğu çeşitli dokümanları da adayların erişimine sundu.

TUS EK TERCİH HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS 2016 Sonbahar Dönemi Ek Yerleştirme Tercihleri

TUS Sonbahar Dönemi için ek yerleştirme tercih işlemi yapacak olan adaylar, 7 Şubat ve 14 Şubat 2017 tarihleri arasında işlemlerini gerçekleştirebilir. Tercihler ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden aday tarafından şahsen yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15 TL olarak belirlendi. Belirlenen bu ücret, ÖSYM internet sitesinde yer alan ‘’ Ödemeler’’ kısmından kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabilecektir. Banka veya ATM aracılığı ile ödeme işlemi gerçekleştirilemeyecektir. Ek yerleştirme tercihi yapacak olan adaylar ücreti, tercih işlemini yaptıktan sonra tercih süresi boyunca ödeyebilecekleri gibi tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün de ödeyebilirler. TUS ek yerleştirme işlemi, TUS 2016 Sonbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallar çerçevesinde yapılacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar tercihlerini yaptıkları halde ücretlerini yatırmamışlarsa, ÖSYM bu tercihleri değerlendirmeye almayacaktır.

TUS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ek yerleştirme işlemleri yeni başladı ve bu tercih dönemi sonrasında ÖSYM resmi sitesi üzerinden TUS Sonbahar Dönemi ek yerleştirme sonuçları açıklanmış olacak ancak sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmış değil. Sonuçların açıklanması için kesin bir tarih vermek söz konusu değildir. Ancak 2016 yılı TUS ilkbahar dönemi sınavına bakacak olursak, ek yerleştirme tercihleri 21 Haziran- 27 Haziran 2016 tarihleri arasında alınmıştı ve ek yerleştirme sonuçları 30 Haziran 2016’da açıklanmıştı. Buradan yola çıkılırsa bu yıl da büyük ihtimal ile Şubat ayının 3. haftasında 2016 TUS sonbahar ek yerleştirme sonuçları açıklanabilir.

Haberin Devamı

2016 TUS Sonbahar Dönemi Ek Yerleştirme Tercih Kılavuzu

2016 yılı sonbahar dönemi TUS için ek yerleştirme tercih kılavuzunda iki adet tablo bulunmaktadır. Bu tablolar tablo 2 ve tablo 3 olarak adlandırılmış durumda. Tablo 2 içinde, üniversitelerde tıp uzmanlık eğitimi yapılacak olan programların yanı sıra yabancı uyruklu , genel kontenjan bilgileri yer almaktadır. Ayrıca tablo 2 üzerinden puan türlerine ve eğitim sürelerine de erişim sağlanabilir. TUS eğitim süresi 3 ila 5 yıl arasında değişen bir süreye sahiptir. Örneğin Tablo 2 üzerinde yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi programının eğitim süresi ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi programının eğitim süreleri 5 yıl iken, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları programı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Acil Tıp programının eğitim süreleri 4 yıl olarak gözükmektedir.

Haberin Devamı

ÖSYM sitesinde yayınlanan Tablo 3’te ise Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan eğitim ve araştırma hastaneleri, Tıp Fakülteleri ile diğer kurumlarda yapılacak tıpta uzmanlık eğitimi için programlar bulunmaktadır. Tablo 3’te yer alan programların süreleri de 4 ila 5 yıl arasında değişiklik göstermektedir.