Gazete Vatan Logo

ÖSYM’nin yayımladığı 2017 yılı KPSS takvimi ve sınav tarihleri

9 Ocak 2017 tarihinde, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi üzerinden KPSS 2016/2 tercih sonuçları açıklandı. 2 bin 51 adet kadro için milyonlarca aday tercih yapmıştı. Öte yandan, ÖSYM 2017 yılı KPSS takvimini de açıkladı, Genel Kültür, Genel Yetenek, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tarihleri belli oldu. Detaylarıyla haberimizde.

ÖSYM’nin yayımladığı 2017 yılı KPSS takvimi ve sınav tarihleri

21 Aralık ve 30 Aralık 2016 tarihlerinde yapılan KPSS 2016/2’nin tercih sonuçları açıklanmıştı. Açıklamada, KPSS 2016/2 tercih sonuçları ile detaylı birçok bilgiye yer verildi.

Açıklamanın tam metni şöyle;

‘’ KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 9 Ocak 2017 tarihinde saat 18:05’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.’’

ÖSYM’nin Yayımladığı 2017 Yılı KPSS Takvimi ve Sınav Tarihleri

ÖSYM’nin 2017 yılı için yayımladığı KPSS sınav takvimine göre, Genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınav başvuruları 14 Mart ve 27 Mart tarihinde yapılabilecek. Sınavlar 21 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek ve sonuçları ise 16 Haziran 2017 Cuma günü ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak. KPSS Alan Bilgisi Sınavları başvuruları 14 Mart ve 27 Mart 2017 tarihleri arasında yapılabilecek. Alan bilgisi sınavları 28 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek ve genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınav sonuçları gibi sonuçları 16 Haziran 2017 Cuma günü yayınlanacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ise 16 Temmuz 2017 tarihinde düzenlenecek, başvuruları yine diğer iki KPSS sınavı gibi 14 Mart-27 Mart 2017 tarihleri arasında başvurular yapılabilecek. KPSS ÖABT Sınav Sonuçları 4 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak.
Daha önce, Alan Testleri ve ÖABT ile ilgili değişiklikler olduğunu kaydeden ÖSYM, yaptığı açıklamada şunlara değinmişti;

KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır.

KPSS Puan Türleri ekteki şekliyle yeniden belirlenmiştir.

Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.
2017 yılında ÖABT; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapılacaktır.

MEB tarafından, ÖSYM’ce ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS İlkbahar Dönemi sonuçları kullanılacaktır.

Devlet Personel Başkanlığınca KPSS Yerleştirme Taleplerinin Alınması

Devlet Personel Başkanlığı, yerleştirme talepleri konusunda bir açıklama yaptı, açıklama şöyle;
"Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1’inci maddesinin ikinci fıkrasında 'Devlet Personel Başkanlığınca, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.' hükmüne yer verilmiş olup, ilgili hüküm gereğince belirlenen 2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı merkezi yerleştirme takvimine aşağıda yer verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Buna göre, KPSS 1. Yerleştirme 13 Mart ile 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında, KPSS 2. Yerleştirme 7 Ağustos ile 6 Ekim 2017 tarihleri arasında Devlet Personel Başkanlığı’nca yerleştirme talepleri alınacak. Tercih kılavuzları, KPSS 1. Yerleştirme için ÖSYM Başkanlığına 1. Yerleştirme için 1 Haziran, 2. Yerleştirme için 25 Ekim 2017 tarihlerinde gönderilecek.

KPSS 1. Yerleştirme kapsamında, ÖSYM tercihleri 21 Haziran - 03 Temmuz 2017 tarihleri arasında, KPSS 2. Yerleştirme tercihleri 14 – 23 Kasım 2017 tarihleri arasında alınacak.

Haberin Devamı