Gazete Vatan Logo

ÖSYM, KPSS ortaöğretim sınav yerlerini açıkladı!

ÖSYM'den merakla beklenen KPSS ortaöğretim haberi geldi. KPSS ortaöğretim sınav yerleri açıklandı. 20 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS ortaöğretim sınavıyla ilgili detaylar haberimizde...

ÖSYM, KPSS ortaöğretim sınav yerlerini açıkladı!

KPSS ortaöğretim adayları için sevindiren haber geldi. ÖSYM 20 Kasım'da gerçekleştirilecek olan ortaöğretim sınav yerlerini açıkladı. Online olarak sınav yerini sorgulamak oldukça kolay. İşte KPSS ortaöğretim sınavıyla ilgili detaylar...

Vatandaşlar bir iş imkanı bulduklarında iş kriterlerini sadece bir maaş ile bırakmamaktadır. Aynı zamanda iş imkanının getireceği bazı güvenceler de vardır. Bu güvenceler vatandaşlara başta sağlık alanında olmak üzere daha bir çok alanda imkanlar tanımaktadır. Bu nedenden dolayı da vatandaşlar bu hususa oldukça önem vermektedir. İş imkanlarından faydalanmak isteyen vatandaşların bir çoğunun önceliği ise elbette ki devlet kadroları olmaktadır. Çünkü devlet kadrolarının getirmiş olduğu güvenceler hem daha güvenilir hem de oldukça çeşitlidir. Bu nedenden dolayı insanlar bu kontenjanlara dahil olmak istemektedirler. Bunun için oldukça fazla talep olduğu için sınavlar düzenlenmektedir.

KPSS HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

KPSS Ortaöğretim Sınavı için 3.5 milyon başvuru!
20 Kasım'da yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavı için 3 milyon 500 bin aday başvuruda bulundu. Sınav giriş belgeleri ise ÖSYM'nin resmi internet adresinde sorgulamaya açıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Milli Eğitim Bakanlığının 2017 bütçe sunuşu kitabında ÖSYM'nin çalışmalarına ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre ÖSYM, her yıl 8 bin 750 başvuru merkezinden başvuruları alıp 175 sınav koordinatörlüğü eliyle birçok sınav gerçekleştiriyor.

ÖSYM bünyesinde 2016 yılı içinde bugüne kadar yaklaşık 10 milyon 500 bin adayın katıldığı 53 sınav yapıldı. Yıl sonu itibarıyla bu sayı yaklaşık 14 milyon 500 bin adayın katıldığı 65 farklı sınav şeklinde gerçekleşecek. Bütçe sunuşunda, 20 Kasım'da yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavına yapılan başvurulara ilişkin de bilgi verildi. Bu kapsamda, sınava yaklaşık 3 milyon 500 bin aday katılacak. Bu sayının ÖSYM'nin şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yapacağı en büyük sınav niteliğinde olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kamu personeli Seçme Sınavı olan KPSS sayesinde devlet kadrolarında çalışmak isteyen vatandaşlar artık bu sınava girerek başarılarına ve devlet kurumlarında bulunan kontenjanlara göre bu kadrolara dahil olmakta ya da olamamaktadır. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sayesinde birçok vatandaş devlet birimlerinde çalışmaya hak kazanmaktadır. Ancak birkaç çeşit KPSS vardır. Bunun sebebi ise kişinin mezun olduğu eğitim derecesine bağlıdır. Örneğin eğer kişi dört yıllık bir üniversite bitirmiş ise KPSS Ön Lisans sınavına girmektedir. Bu sınav ise geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. KPSS Sınav takvimine göre bu sınav da geçtiğimiz günlerde 16 Ekim tarihinde gerçekleşti. Eğer kişi lise eğitimini tamamlamış ve devamında herhangi bir eğitim sürecini devam ettiremedi ise KPSS Orta öğretim sınavına girmek durumundadır. Bu sınav ise KPSS Sınav takvimine göre 20 Kasım tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. KPSS Sınav Takvimine göre artık bu sınavdan sonra tek bir sınav kalmaktadır. Sınav tarihleri belli olduktan sonra adayların gözleri hangi okulda sınava gireceklerini belirten sınav giriş yerlerine dikildi. 2016 yılında gerçekleşen KPSS Orta Öğretim Sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM’nin resmi web sayfasında yer alan KPSS Orta öğretim sınav giriş yerleri ne ulaşmak için öncelik ile ihtiyacınız olan bir adet ÖSYM şifresidir. Bu şifreyi ise zaten başvuru esnasında sizlere verilecektir. Devlet kadrolarında çalışmak isteyen vatandaşlar artık kendi eğitim derecelerine göre bu sınavlara başvurmakta ve devletin açıklayacağı kadrolar dahilinde ve KPSS sonuçlarına göre bu kurumlara atanmaktadır. Ancak sınav sonrasında adayların bir tercih listesi oluşturmaları gerekmektedir. Kontenjanlara göre ve başarı puanına göre bu tercih listesini oluşturabilirsiniz. KPSS Orta öğretim sınav giriş yerlerini merak ediyorsanız öncelik ile yapmanız gereken internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan internet erişimi sağlayın. Daha sonra resmi ÖSYM web sayfasına gidin. KPSS orta öğretim sınav giriş yerlerine en uygun başlığı seçin ardından. T.C kimlik numaranız ve ÖSYM şifreniz ile giriş yaptıktan sonra karşınıza KPSS Orta öğretim sınav giriş yerlerini gösteren bir belge çıkacaktır. Bu belgeyi sınava giderken yanınıza almayı da unutmayın.

Haberin Devamı