Gazete Vatan Logo

ÖSYM KPSS lisans sınavı ne zaman? KPSS lisans sınav giriş yerleri

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen KPSS lisans sınavı için artık çok kısa bir süre kaldı. Bir seneyi aşkın süredir Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yer alabilmek için çalışan adaylar KPSS lisans sınav giriş yerlerinin belli olmasının ardından sınavın ne zaman yapılacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak?

ÖSYM KPSS lisans sınavı ne zaman? KPSS lisans sınav giriş yerleri

KPSS lisans sınav giriş yerleri geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından erişime sunuldu. KPSS lisans sınavlarının erişime açılmasının ardından adaylar sınavın yapılacağı tarihi merak etmeye başladı. Peki KPSS lisans sınavı ne zaman?

KPSS LİSANS SINAVI NE ZAMAN?

KPSS lisans sınavının tarihi belli oldu! 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruları alınan KPSS lisans sınavının ilk oturumu 22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. KPSS genel kültür genel yetenek sınavına bütün adaylar girecek. KPSS'nin ilk oturumunun ardından KPSS eğitim bilimleri sınavı öğleden sonra gerçekleştirilecek. KPSS sınav maratonu bir hafta sonra 28-29 Temmuz sabahı gerçekleştirilecek olan alan bilgisi sınavları ile devam edecek. KPSS lisans sınavlarının başlama saati 10:15 olarak belirlendi. Öğleden sonra gerçekleştirilecek olan KPSS sınavları ise 14:45'te başlayacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ