Gazete Vatan Logo

ÖSYM fotoğraf güncelleme nasıl yapılır? ÖSYM'den açıklama!

ÖSYM, sınav başvuruları ve fotoğraf güncelleme işlemleri ile ilgili açıklama yaptı. ÖSYM'nin sınavlarına girecek adayların fotoğrafları ÖSYM başvuru merkezine gitmeden güncellenebilecek. Peki, ÖSYM fotoğraf güncelleme nasıl yapılır? ÖSYM başvuru merkezine gitmeden fotoğraf güncelleme işlemleri nasıl yapılır? İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklama...

ÖSYM fotoğraf güncelleme nasıl yapılır? ÖSYM'den açıklama!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav başvurularında adaylardan fotoğrafı güncel olmayanların sınav başvurularını gerçekleştiremiyordu. Adaylar ÖSYM sınavlarında fotoğraf güncelleme işlemlerini başvuru merkezlerinden yapıyordu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün adayların ÖSYM başvuru merkezlerine gitmeden fotoğraf güncelleme işlemlerini ve sınav başvurularını gerçekleştirebileceklerini duyurdu. Peki, ÖSYM fotoğraf güncelleme nasıl yapılır? ÖSYM başvuru merkezine gitmeden fotoğraf güncelleme işlemleri nasıl yapılır? İşte ÖSYM işlemleri ile ilgili detaylar...

ÖSYM FOTOĞRAF GÜNCELLEME NASIL YAPILIR?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, T.C. kimlik kartı bulunan fakat sistemlerinde güncel fotoğrafı bulunmayan adayların fotoğraf güncelleme işlemlerini ve sınav başvurularını, başvuru merkezlerine gitmeden Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, adayların başvuru işlemlerini kolaylaştırmak ve bu konudaki taleplerine çözüm üretmek için çalıştıklarını ifade etti.ÖSYM AİS mobil uygulamasını şubat ayında adayların kullanımına sunduklarını hatırlatan Aygün, başta başvuru olmak üzere tüm işlemlerin mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilebildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Adayları için önemli bir yeniliği paylaşmak istediğini aktaran Aygün, şunları kaydetti:

"Artık adaylarımız ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden fotoğraflarını kendileri güncelleyebilecekler. T.C. kimlik kartı bulunan fakat sistemimizde güncel fotoğrafı olmayan adaylarımız fotoğraf güncelleme işlemleri için artık başvuru merkezlerine gitmeden fotoğraf güncelleme işlemlerini ve sınav başvurularını Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Bu durumdaki adaylarımızın fotoğrafları sınavlara başvuruları esnasında T.C. kimlik kartlarındaki fotoğraflarıyla otomatik olarak güncellenecektir."