Gazete Vatan Logo

ÖSYM EKPSS tercih robotu nasıl kullanılır? | EKPSS tercih kılavuzu 2019/2 başvuruları nasıl yapılır?

ÖSYM EKPSS tercih kılavuzunun açıklanmasından sonra, adaylar EKPSS başvuruları nasıl yapılır? EKPSS tercih robotu olacak mı? soruların da hız kazandı. İşte EKPSS tercih konusunda merak edilenler…

ÖSYM EKPSS tercih robotu nasıl kullanılır? | EKPSS tercih kılavuzu 2019/2 başvuruları nasıl yapılır?

EKPSS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? sorularının cevabı, ÖSYM’nin EKPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasından sonra yerini, EKPSS başvuruları nasıl? EKPP tercih robotu olacak mı? sorularına bıraktı. Biz de sizler için EKPP hakkında merak edilenleri derledik.

EKPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini 19-23 Aralık 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 23 Aralık 2019 günü, saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan 2019-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

EKPSS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

EKPSS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS TERCİH ROBOTU 2019 OLACAK MI?

EKPSS 2019 tercih robotu ile ilgili resmi bir duyuru gelmedi. KPSS tercih robotu 2018 yılında KPSS 2018/2 tercih döneminde hizmete sunulmuştu. Adaylar nitelik, il, ilçe, kurum ve kadroya göre tercih yapabiliyordu. Ancak geçtiğimiz yıl katılımın daha az olması nedeniyle bu hizmet yenilenmedi.EKPSS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Adaylar tercihlerini 19-23 Aralık 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 23 Aralık 2019 günü, saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir.

EKPSS BRANŞ SIRALAMASI

2016-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-EKPSS) ve 2018-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup adaylar, branş sıralamalarına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 10.12.2019 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

Haberin Devamı

EKPSS İLE ENGELLİ MEMUR ALIMI KADROLARI?

EKPSS 2019 kadro dağılımı için aşağıda bulunan linklerden faydalanabilirsiniz.

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar