Gazete Vatan Logo

ÖSYM’den LYS, ALES ve KPSS için önemli açıklama

ÖSYM Başkanı Ömer Demir LYS, ALES ve KPSS için çok önemli bir açıklama yaptı. Başvuru süreleri biten LYS, ALES ve KPSS sınavları ile Adalet Bakanlığı sınavlarına başvuru yapamamış olan adaylar için ek süre tanındığı duyuruldu.

ÖSYM’den LYS, ALES ve KPSS için önemli açıklama

ÖSYM Başkanı Demir, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan bazı sınavlara başvuru yapabilmek için bir günlük ek süre verildiğini açıkladı. Bu sınavların arasında 2 milyona yakın adayın katılacak olduğu LYS sınavı da var. Buna göre LYS için başvuru işlemi yapamamış olan adaylar 28 Nisan 2017 tarihinde başvuru işlemlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecektir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ömer Demir, yaptığı açıklamada; ÖSYM olarak başvuru tarihleri sona ermiş olan LYS, ALES ve KPSS sınavları ile Adalet Bakanlığı sınavına başvuru tarihleri içinde başvuru yapamamış olan adaylara yönelik olarak bir karar alındığını belirtti. Alınan karar doğrultusunda sınavlar için geç başvuru günleri şu şekilde olacaktır;

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2017 ALES, LYS, KPSS Adalet Bakanlığı Sınavları Geç Başvuru Günleri

Sınavın adı Geç Başvuru Günü

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 27 Nisan 2017

Haberin Devamı

2017- Lisans Yerleştirme Sınavları 28 Nisan 2017

(LYS-1 Matematik,LYS-2 Fen Bilimleri,

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya, LYS-4 Sosyal Bilimler

LYS-5 Yabancı Dil)

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, 3 Mayıs 2017

Eğitim Bilimleri)

2017 – KPSS Öğretmenlik Bilgisi (ÖABT) 3 Mayıs 2017

2017 – KPSS A Grubu Alan Bilgisi 4 Mayıs 2017

2017 – Adalet Bakanlığı Sınavları (Adli Yargı-Adli Yargı Avukatlık) 17 Mayıs 2017

Sınavlar İçin Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır? ÖSYM Açıkladı!

LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına başvuru tarihleri içinde başvuramayan adaylar, ÖSYM’nin ilan ettiği geç başvuru gününde başvurusunu yapabilecektir. Sınavlar için başvuru işlemleri ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girilerek yapılabilecektir. Geç başvuru gününde başvurusunu yapan adaylardan artırımsız sınav ücreti alımı yapılacaktır. Sınav ücreti sadece internet bankacılığı üzerinden başvuru günü saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Belirtilmiş olan sınavlar için başvuru işlemi yapan ve ücretini yatırmış olan adaylar, tercih edecekleri sınav merkezlerinde sınavlara alınacaktır. Sınav başvurusunu yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

Adayların tercih edecekleri illerde sınava girebilmeleri kuralı sadece bu sınavlar için geçerli olacaktır. Bu 4 sınav dışında sınavlara başvuru yapamamış olan adaylardan geç başvuru için farklılaştırılmış ücret alınmaktadır. Ayrıca bu sınavlarda dışında geç başvuru işlemi yapan adaylar sınava sadece Ankara’da girebilmektedir.

ÖSYM Başkanı Demir, bundan sonra gerçekleştirilecek olan tüm sınavlarda sınav takvimi yayınlanırken geç başvuru tarihlerinin de adaylara duyurulacağını açıkladı. Yani adaylar artık hem sınav için son başvuru tarihini görebilecek hem de geç başvuru tarihini görebilecek. Mazeret aranmadan geç başvuru gününe kalmış olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Haberin Devamı