Gazete Vatan Logo

ÖSYM'den LYS açık uçlu soru örnekleri için açıklama geldi!

ÖSYM, LYS'nin yeni uygulaması açık uçlu soru hakkında bilgilendirme açıklaması yaptı. Açık uçlu soru örneklerini adaylar ile paylaşıldı. İşte LYS'nin yeni uygulaması açık uçlu soru hakkında genel bilgilendirme...

ÖSYM'den LYS açık uçlu soru örnekleri için açıklama geldi!

Açık uçlu sorular hakkında ÖSYM'den açıklama geldi. Adayların oldukça merak ettiği LYS'de ilk kez uygulanacak olan açık uçlu soru örneklerine açıklamada yer verildi. İşte ÖSYM tarafından yapılan LYS açık uçlu soru açıklaması...

2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (2017-LYS):

Açık Uçlu Sorular Hakkında Bilgilendirme ve Açık Uçlu Soru Örnekleri

2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında (2017-LYS) kısa cevaplı sorular yer alacaktır. Kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardan oluşacaktır.

Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) 3 adet kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak olup LYS-1 de 3 adet sayısal açık uçlu soru, (LYS-1’de yalnızca Matematik Testi yer alacaktır; Matematik ve Geometri testleri ayrı değil, tek test olacaktır), diğer oturumlarda ise sözel açık uçlu sorular sorulacaktır.

LYS AÇIK UÇLU SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

2017 LYS’lerde sorulacak açık uçlu soruların dağılımı aşağıda sunulmuştur:

Haberin Devamı

LYS-1 (Matematik): Matematik Testi (3)

LYS-2(Fen Bilimleri): Fizik Testi (1), Kimya Testi (1), Biyoloji Testi (1)

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): Coğrafya (1), Türk Dili ve Edebiyatı Testi (2)

LYS-4 (Sosyal Bilimler): Tarih Testi (1), Coğrafya Testi (1) ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi (1)

LYS-5 (Yabancı Dil): Yabancı Dil Testi (3)

2017- Lisans Yerleştirme Sınavlarında (2017-LYS) yer alacak açık uçlu soruların cevapları, adaylar tarafından ilgili kutucuklara Ek’te yer alan örneklerde yer aldığı şekilde yazılıp kodlanacaktır. Cevap kâğıdına kodlama yapmayan adaylar, ilgili soruya cevap vermemiş sayılacaktır. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacaktır.

2017 LYS’lerde sorulacak sözel ve sayısal açık uçlu soru örnekleri aşağıdaki bağlantıda adayların erişimine sunulmuştur.

Başarı dileklerimizle adaylara önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI