Gazete Vatan Logo

ÖSYM: Hiç sorun yok, sonuçlar 1 ay sonra

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, dün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçlarının bir ay içinde açıklanacağını bildirdi. YGS’nin sorunsuz bir ∫ekilde tamamlandığını, bütün sınav merkezlerinden gelen mesajlara göre herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyleyen ÖSYM Ba∫kanı, “Sınav, ÖSYM tarafından belirlenen bazı salonlarda kamerayla kayıt altına alındı. Ba∫arılı bir ∫ekilde kayıt yapıldı. Bu uygulamanın çok etkin olduğunu dü∫ünüyoruz. Güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı ya∫anmadı” dedi. Sınav evrakının illerden ÖSYM merkezine gelmesinin ardından değerlendirme i∫lemlerine ba∫lanacağını söyleyen Demir, YGS sonuçlarının bir ay içinde açıklanacağını belirtti.

BÜLENT UYGUN DA SINAVDA

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da üniversite hayali için YGS’ye girdi. Uygun, Spor Akademisi’ni kazanmak istediğini söyledi.

İŞTE ARAMADA ELE GEÇİRİLENLER

Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazla, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlar; cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah ve benzeri teçhizat, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar...

TUVALETE BİLE İZİN VERİLMEDİ

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktı. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete gitmelerine izin verilmedi.

İÇERDE SINAV, DIŞARIDA EYLEM

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyesi ve Liseli Öğrenciler Birliği isimli gruplar, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda çocukların yarış atı gibi koşturulduğununu vurgulayarak, sınav sistemini protesto etti.

Cizre’de sevinç

Geçen yıl ÖSYM tarafından sınav salonu açılmayan Cizre’de bu yıl sınav yapıldı. Geçen yıl çevre illere gönderilen üniversite adayları mağdur oldukları gerekçesiyle ÖSYM’yi protesto etmişlerdi.

Haberin Devamı