Gazete Vatan Logo

ÖSO açıkladı: Ordularını oraya gönderdi

ÖSO'dan kritik açıklama

ÖSO açıkladı:  Ordularını oraya gönderdi

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’nun Suriye-İsrail sınırındaki operasyonlarını yürüten komutanlardan Yasir el-Abbud, Esed yönetiminin İsrail’in güvenliği için muhalifleri sınıra yaklaştırmadığını iddia etti.

Abbud AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Suriye’nin güneyindeki silah sıkıntısı had safhada. Çünkü burada İsrail’in güvenliği için yürütülen bir komplo söz konusu, Esed yönetimi İsrail’in zarar görmemesi için güçlerini topyekun Golan sınırına yığdı” dedi.
ÖSO açıkladı:  Ordularını oraya gönderdi
ÖSO’nun silahlarını, girdikleri çatışmalardan ve rejimden ayrılan askerlerden elde ettiklerini belirten Abbud, rejimin içinden bazı kesimlerin kendilerine silah sattıklarını, bunun da Esed rejiminin içinde bulunduğu kokuşmuşluğa işaret ettiğini ve rejimin çökmesinin yakın olduğunu ifade etti.

Suriye’nin kuzeyinden güneyine yardım akışının zor olduğunu kaydeden Abbud diğer bölgelere göre ülkenin güneyindeki grupların daha büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

Esed güçleri sınır kapılarını yeniden ele geçirmeye çalışıyor

Öte yandan Abbud, ”iktidardaki çetenin” bir süredir sınır kapılarını ele geçirmeye yönelik tank ve top destekli saldırılar düzenlediğini ancak şu ana kadar başarılı olamadığını belirtti.

ÖSO Komutanı Abbud, Esed rejiminin, Suriye’nin Ürdün ile en büyük sınır kapısının ÖSO’nun eline geçmesinden korkarak takviye birlikler gönderdiğini belirtti.

ÖSO üyeleri arasında koordinasyon eksikliği olduğuna yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Abbud, oldukça koordineli bir şekilde mücadelelerini sürdürdüklerini vurguladı.

Esed yönetiminin bu topraklardan çekildiğinin ve sadece güç kullanma üzerine yoğunlaştığının altını çizen Abbud, ”Biz otorite boşluğunu dolduruyoruz. Büyük baskılar ve imkansızlıklar içindeyiz. Tabii bu durumda bazı hataların yapılmış olması mümkün” dedi.

Haberin Devamı