Gazete Vatan Logo

Osmanlı’nın kuş evleri canlanıyor!

Kuş Evleri’, Vakıf Katılım’ın sosyal sorumluluk projesi ile yeniden hayat buluyor. Proje ile kentsel mimari ve şehir planlamasında çevre hassasiyeti yeniden gündeme gelecek.

Osmanlı’nın kuş evleri canlanıyor!

Osmanlı’nın nezaket, zarafet ve iyilik temelleri üzerine kurduğu yaşam felsefesini mimari olarak anlattığı en güzel eserleri arasında yer alan ‘Kuş Evleri’, Vakıf Katılım’ın sosyal sorumluluk projesi ile yeniden hayat buluyor. Proje ile kentsel mimari ve şehir planlamasında çevre hassasiyeti yeniden gündeme gelecek.

Vakıf Katılım’ın kadim geçmişe ait eserleri yeniden hatırlatmak, geleceğe taşımak ve günümüz mimari projelerine, şehir planlamacılığına ilham kaynağı olmak amacıyla düzenleyeceği ‘Kuş Evleri’ yarışması iki dal ve iki kategoride gerçekleşecek. Amatör ve profesyonel olmak üzere düzenlenecek yarışma ahşap, taş ve seramik malzeme kategorilerinde uygulamaya yönelik olarak ‘Kuş Evleri’ tasarımlarından oluşacak. Tasarım yarışması ile tarihimizden bugüne ulaşan gelenekleri yansıtan, o dönemin yaşam felsefesini anlatan, taş yapıların dış yüzeylerine yerleştirilmiş kuş evlerinin günümüze uyarlanmış yeni tasarımlarının oluşturulması amaçlanıyor.

66 bin lira ödül verilecek

Ülke çapında düzenlenecek yarışmada 23 Mart 2018 tarihine ürün teslimi yapılabilecek. Kuş evleri tasarım yarışmasında dereceye giren kişilere toplam 66 bin liralık ödül verilecek.

Haberin Devamı

Kuş Evleri fotoğraf yarışması

Kuş Evleri yarışmasıyla eş zamanlı olarak günümüze kadar gelen tasarım harikası yüzlerce kuş evini fotoğraf karelerinde tekrar canlandırmak amacıyla Osmanlı’dan günümüze kuş evleri fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Kuş Evleri Fotoğraf yarışmasında dereceye girecek eserler, projenin ödül töreninde sergilenecek. Kuş evleri fotoğraf yarışmasında dereceye giren kişilere toplam 19 bin liralık ödül verilecek.