Gazete Vatan Logo

Osmangazi, Yalova’ya yatırım olarak yansıdı

Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla Yalova’ya yatırımlar artıyor. Emay İnşaat, KentPlus markasını 400 milyon dolara Yalova’ya taşıyor. Projede termal sağlık merkezi de bulunacak.

Osmangazi, Yalova’ya yatırım olarak yansıdı

KentPlus markalı projeleriyle tanınan ve Ataşehir, Kadıköy, Kartal gibi bölgelerde önemli gayrimenkul yatırımlarına imza atan Emay İnşaat, Osmangazi Köprüsü’nün açılışının ardından Yalova’da 400 milyon dolarlık büyük bir projeye başlıyor. Emay İnşaat, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan ve Osmangazi Köprüsü’nün açılışıyla değerini katlayacak Yalova’da, TOKİ iştiraki Emlak Planlama (EPP) güvencesi ve desteğiyle KentPlus Yalova Wellness SPA Resort projesini hayata geçiriyor. Proje, TOKİ’nin öncülüğünü yaptığı yatay mimarinin örneklerinden olacak.

1.001 konut yapacak

Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, 383 bin 500 metrekare alan üzerine konumlanacak denize sıfır karma projenin konut, alışveriş merkezi, termal oteller, sağlık merkezi, okul, sosyal alanlar ile hayatın tüm ihtiyaçlarını barındıracağını söyledi. KentPlus Yalova Wellness SPA Resort’un sadece Yalova değil Türkiye için de değerli ve değer üretecek bir proje olduğunu vurgulayan Çağlar, projenin yatırım maliyetini 400 milyon dolar olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Doğal su kaynaklarıyla çevrili projede 163 blokta toplam 1.001 daire konumlanacak. Dairelerin, 1+1, 2+1, 3+1, 5+1 olarak planlandığı projede evler, geniş teras bahçelerine sahip, deniz ve doğa manzaralı olmak üzere 60 farklı tipten oluşacak. Projede yer alan 1.001 konut, devremülk ya da konut seçenekleriyle sunulacak.

Termal sağlık merkezi

Projede, 4 ve 5 yıldızlı, 500 yatak kapasiteli, üç farklı temadaki KentPlus Yalova Wellness SPA Resort termal otelleri de yer alacak. Oteller misafirlerine, konferans salonları, balo salonları, SPA ve fitness salonları ile restoranlarıyla dünya standartlarında hizmet verecek.

Projede, otellerde verilen SPA hizmeti dışında, termal suyun sağladığı imkanlarla oluşturulan ayrı bir sağlık merkezi yer alacak. Fizik tedavi, rehabilitasyon merkezi ve termal havuzların bulunacağı sağlık merkezinde, detox ile birlikte dünya literatüründe yer alan terapi ve tedaviler de uygulanacak. Bu tam donanımlı kentin sakinleri, yenilenmek istediklerinde her imkanın sunulduğu sağlık merkezi ile yaşadıkları konutun aynı alan içerisinde olmasının konforunu yaşayacaklar.

Haberin Devamı

Kum plaj da yer alacak

DENİZE sıfır proje, 230 bin metrekare peyzaj alanı, 1.200 metrekarelik gölet ile doğa ile iç içe yaşam sunarken, kent hayatından da uzaklaştırmayacak. Sosyal tesiste açık havuz ile termal havuz aynı yerde konumlanacak. Projenin önemli özelliklerinden biri de konut sakinlerine ve tatilcilere kum plaj ayrıcalığını sunmak olacak. Deniz hamamı gibi farklı bir hizmetin de yer alacağı proje, hem deniz-kum-güneş ve sağlık turizmini hem de stresten uzak bir hayatı en üst konforda yaşatacak.

Dubai’de tanıtılacak

KENTPLUS Yalova Wellness SPA Resort, lokasyon avantajıyla da öne çıkıyor. İstanbul’dan karayolu ile 130 km., deniz yolu ile

1 saat mesafede bulunan proje, Bursa’ya karayolu ile 75 km. mesafede yer alıyor. Projede 2018 yılı sonunda yaşamın başlaması hedefleniyor. Proje, 6-8 Eylül tarihleri arasında Dubai Cityscape fuarında tanıtılacak.