Gazete Vatan Logo

Oscarlık filmler vizyonda

90’ıncı Oscar törenlerine bir ay kala ödüllü filmler peş peşe vizyona giriyor. Fatih Akın’ın Paramparça’sı ve Ferzan Özpetek’in yapımcılığını üstlendiği Cebimdeki Yabancı öne çıkan yapımlar arasında.

Oscarlık filmler vizyonda

Fatih Akın’dan Altın Küreli başyapıt

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Paramparça (In the Fade) bu haftanın dikkat çeken yapımları arasında. Altın Küre ödüllerinde En İyi Yabancı Film ödülünü kazanan Paramparça dramatik hikayesiyle izleyicilerini adeta büyülüyor. Filmin konusundan bahsedecek olursak; Katja (Diane Kruger) ailesiyle birlikte Hamburg’da yaşayan bir kadındır. Hapishanedeyken evlendiği eskiden uyuşturucu tacirliği yapmış fakat hapisten sonra kirli işleri bırakan eşi Nuri’yi (Numan Acar) ve oğlu Rocco’yu terörist bir saldırıda kaybeder. Katja’nın tek isteği, terör saldırısının kimler tarafından neden yapıldığını öğrenmektir. Saldırı ile ilgili ortaya çıkan deliller Neo-Nazi bağlantılarını gösterir.

Billboardlardaki kinayeli mesajlar

En İyi Film ödülü dahil 3 dalda Altın Küre alan ve Oscar’a da 6 dalda aday olan Üç Bilboard Ebbing Çıkışı, Missouri’nin yönetmen koltuğunda Martin McDonagh var. Kızının cinayetini aydınlatmak isteyen Mildred (Frances McDormand), Bill Willoughby (Woody Harrelson) ve ekibinin bu konuda bir şey yapmaması üzerine farklı bir yol izler.

Haberin Devamı

Churchill’in en zor saatleri

Oscar’a 6 dalda aday olan En Karanlık Saat (Darkest Hour) dünya tarihinin en zor günlerini konu alıyor. Altın Küre’de En İyi Erkek oyuncu ödülünün sahibi Gary Oldman’a Lily James eşlik ediyor. Filmin konusundan bahsedecek olursak; 2’inci Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında Nazi Almanyası’nın Avrupa’ya saldırmasının ardından Büyük Britanya’da başbakanlık koltuğuna ateşten gömlek giyen Winston Churchill geçer.

Akıllı telefonların yabancılaşması

Yapımcılığını Ferzan Özpetek’in üstlendiği ve Serra Yılmaz’ın yönetmen koltuğuna ilk defa oturduğu yapım Deniz Göktürk Kobanbay’ın sanat yönetmenliğiyle de adeta bir görsel şölen sunuyor film severlere. Güçlü kadrosuyla dikkat çeken yapımın konusuna gelince: Bir akşam yemeğinde tekrar bir araya gelen yedi eski arkadaşın telefonlarına gelen mesajlar ile sesli bir şekilde okuyacakları bir oyuna başlarlar.