Gazete Vatan Logo
Magazin Oscar yolunda Leonardo

Oscar yolunda Leonardo

Oscar’a sayılı günler kala Sinema Oyuncuları Derneği tarafından düzenlenen SAG Ödülleri sahiplerini buldu. Gecede Leonardo DiCaprio’nun ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kapması ise Oscar heyecanını bir adım daha yükseltti

Oscar yolunda Leonardo

Sinema Oyuncuları Derneği’nin 1995’den bu yana dağıttığı sinema ödülleri töreni, Screen Actors Guild (SAG) Ödülleri’nin 2016 sahipleri belli oldu. Gecenin unutulmaz anını The Revenant filmi ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü alan Leonardo DiCaprio yaşadı. Leonardo, adı açıklanır açıklanmaz yanında oturan Titanic’deki unutulmaz partneri Kate Winslet’a sarıldı. Winslet, Leonardo’ya “Sakın durma. Bütün ödülleri alacaksın ve sonunda o Oscar’ı kazanacaksın” dedi. Ünlü oyuncu ödül konuşmasında ise “Benim için çok önemli bir ödül. 5 kez bu ödüle aday gösterildim ama ilk defa kazanabildim” dedi. Gecede ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi Brie Larson ise Atelier Versace marka mavi elbisesi ile dikkat çekti. Ödülü İngiliz aktör Eddie Redmayne’nın elinden alan Brie, oldukça heyecanlı olduğunu ve bu filme ‘evet’ dediği için mutlu olduğunu söyledi.

Bu yıl Oscar, siyahi hiçbir oyuncuyu aday göstermediği için ırkçılıkla suçlandı ve birçok oyuncu tarafından boykot edildi. SAG Ödüllerinde ise bunun tam tersi bir tablo vardı. Televizyon kategorisinde ödül alan birçok isim siyahiydi. Ödül alan oyuncular, bu olayı konuşmalarında birçok kez dile getirdi.

Haberin Devamı

En İyi Oyuncu Kadrosu: Spotlight

En İyi Kadın Oyuncu: Brie Larson, Room

En İyi Erkek Oyuncu: Leonardo DiCaprio, The Revenant

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Alicia Vikander, The Danish Girl

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Idris Elba, Beasts of No Nation