Gazete Vatan Logo
Magazin Oscar ödülleri sahiplerini buldu

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

76. Oscar Ödülleri, Hollywood'daki Kodak Theatre'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Sunuculuğunu ünlü komedyen Billy Crystal'ın yaptığı törende, "The Lord of the Rings: The Return of the King" aday gösterildiği tüm kategorilerde ödül alarak geceye damgasını vurdu. Yeni Zelandalı Peter Jackson'a en iyi yönetmen ödülünü kazandıran film; en iyi film, en iyi görsel efekt, en iyi kostüm, en iyi orjinal müzik ve en iyi makyaj ödüllerinin de aralarında bulunduğu 11 ödül aldı.

Sean Penn "Mystic River"daki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken, en iyi bayan oyuncu ödülü "Monster" ile Charlize Theron'a verildi.

En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü, "Mystic River" filmindeki rolüyle Tim Robbins'e verildi. Robbins, ödülü alışı sırasında filmin yönetmeni Clint Eastwood'a da övgüler yağdırdı. Liberal siyasi kimliğiyle de tanınan Robbins, ödülü alışının ardından kuliste yaptığı açıklamada, Bush'un başkanlık seçimini tekrar kazanmasını istemeyen seçmenlerin kayıt yaptırarak oy kullanmasını istedi. En iyi yardımcı bayan oyuncu ödülü ise, Amerikan iç savaşının anlatıldığı "Cold Mountain"daki rolüyle Renee Zellweger kazandı. İlk kez Oscar alan Zellweger, daha önce de "Bridget Jones Diary," ve "Chicago" ile aday gösterilmişti.

En iyi yabancı film ödülü ise Kanada yapımı "The Barbarian Invasions"a gitti. "The Barbarian Invasions", Oscar alan ilk Kanada filmi unvanına da sahip oldu.

Onur ödülü, "Breakfast at Tiffany's" ve "Pembe Panter" gibi klasiklere imza atan 81 yaşındaki yapımcı ve yönetmen Blake Edwards'a verildi. Edwards, "Victor/Victoria" senaryosuyla 1982 yılında da Oscar almıştı.

Bu yılki tören, Oscar tarihinin en yoğun güvenlik önlemleri arasında gerçekleştirildi. 3 bin davetlinin katıldığı tören televizyon aracılığıyla yaklaşık 1 milyar kişi tarafından izlenirken, terörle mücadele ekipleri ve keskin nişancılar ile kimyasal ve biyolojik silah uzmanları tarafından olası bir saldırıya karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı