Gazete Vatan Logo

Oscar’ın favorisi Argo ve Lincoln!

Oscar Ödülleri yarın sahiplerini buluyor

Beyaz perdenin en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar Ödülleri yarın sahiplerini buluyor.

Sinema dünyasının en başarılı isimlerini buluşturan ve filmler kadar Hollywood yıldızlarının şıklıklarının da yarıştığı Oscar Ödül Töreni için geri sayım sona ermek üzere.

Büyük çekişme

Törenin en önemli kategorilerinden, 10 adayın yarıştığı En İyi Film dalında Steven Spielberg’ün Lincoln’ü, Ben Affleck’in Argo’su öne çıkarken, Ang Lee’nin Pi’nin Hayatı ve Michael Haneke’nin Aşk filmleri sürpriz favoriler olarak gösteriliyor. En İyi Erkek Oyuncu ödülü için Lincoln filminde başrol oynayan Oscar’lı usta oyuncu Daniel Day-Lewis, Umut Işığı filminin genç oyuncusu Bradley Cooper ve Master filminin başarılı oyuncusu Joaquin Phoenix favori gösterildiği gecede, En İyi Kadın Oyuncu adayları arasında “Umut Işığı” filminin 23 yaşındaki oyuncusu Jennifer Lawrence’ın ödülü almasına kesin gözüyle bakılıyor.

En İyi Yönetmen kategorisinde Ang Lee, Michael Haneke ve David O. Russell gibi başarılı isimler yarışsa da, ödülü 3 Oscarlı yönetmen Steven Spielberg’ün kaldırması bekleniyor. En İyi Orjinal Şarkı dalında, James Bond’un son filmi SkyFall’un müziklerini seslendiren Adele’in ödül alması beklenirken, İngiliz şarkıcı törende bir de performans sergileyecek.

Oscar Ödülleri yarın gece NTV ve Cnbc-e ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Oscar’da İsrail Filistin rekabeti

En İyi Belgesel kategorisinde bu yıl ilginç bir rekabet yaşanacak. İsrail ve Filistin yapımı iki belgeselin yarışacağı gecede, iki ülkeye de çok şans verilmiyor. Emad Burnat ve Guy Davidi tarafından çekilen 5 Kırık Kamera isimli Filistin yapımı belgesel İsrail işgali altındaki bir köyde yaşananları anlatırken, İsrail yapımı The Gatekeepers belgeselinde, İsrail iç istihbaratına ve bölgedeki savaşa dair bilgiler yer alıyor.

Haberin Devamı