Gazete Vatan Logo

Oscar’ın yıldızı Cate olacak

Cate Blanchett, “Kraliçe Elizabeth” ve “I’m not there” filmleriyle hem en iyi kadın hem de en iyi yardımcı oyuncu adayı

Beyazperdenin en prestijli ödülü olan Oscar için bu yıl 24 dalda yarışacak adaylar belli oldu. Bu yıl 80’inci kez dağıtılacak olan Oscar ödüllerinde, Coen kardeşlerin filmi “No Country For Old Men” ve Paul Thomas’ın yönettiği “There Will Be Blood” en iyi film dahil sekizer dalda aday gösterildi. Oscar ödüllü Avustralyalı yıldız Cate Blanchett da bu yıl Kraliçe Elizabeth rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında Elizabeth: The Golden Age adaylar arasında yer alırken, Bob Dylan’ı canlandırdığı “I’m Not There” ile en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında da aday oldu. Blanchet böylece 80 yıllık Oscar Ödülleri tarihinde hem en iyi oyuncu hem de en iyi yardımcı oyuncu ödüllerine aday olan 11’nci kişi oldu. Ancak bugüne kadar kimse, iki ödülü aynı yıl kazanamadı.
Eğer Blanchett bunu başarırsa tarihe geçecek. Blanchett, ayrıca karşı cinsi canlandırarak en iyi yardımcı oyuncu ödülüne aday olan tarihteki iinci oyuncu oldu. Ancak Amerikalı senaryo yazarlarının grevi 24 Şubat’ta yapılması planlanan ödül törenine gölge düşürebilir. Grev nedeniyle geçen hafta Altın Küre ödülleri her yıl yapılan şaşalı törenler yerine sade bir basın toplantısıyla duyurulmuştu.

8 DALDA ADAY

Daniel Day-Lewis’in başrolünü oynadığı “There Will Be Blood” bir petrol arayıcısının, paranın esiri olmasını anlatılıyor.


HEM ERKEK HEM KADIN ROLÜYLE


Cate Blanchett, hem en iyi kadın oyuncu hem de en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ödüle aday. Blanchett ikisini de alırsa Oscar tarihine geçecek.


Coen kardeşler damgasını vuracak

OSCAR adayların açıklanmasının ardından yapılan yorumlarda, en iyi film ödülünü almaya en yakın isim olarak Coen kardeşlerin “No Country For Old Men” i öne çıktı. En iyi yönetmen kategorisinde de yine Coen kardeşler en fazla şans verilen aday olurken, Paul Thomas Anderson’un da “Ther Will Be Blood” filmiyle ödülü zorlayabileceği tahminleri yapıldı. En iyi erkek oyuncu olarak Dainel Day-Lewis, en iyi kadın oyuncu olarak Marion Cotillard, en iyi yardımcı erkek oyuncu Javier Bardem, en iyi yardımcı kadın oyuncu olarak ise Cate Blanchett’in isimleri öne çıkıyor.

İŞTE 2007’NİN EN İYİLERİ

EN İYİ FİLM

1. Atonement (Kefaret) - Joe Wright
2. Juno - Jason Reitman
3. Michael Clayton (Avukat) - Tony Gilroy
4. No Country for Old Men - E. Coen & J. Coen
5. There Will Be Blood - Paul Thomas Anderson
EN İYİ YÖNETMEN
1. Jason Reitman - Juno
2. Tony Gilroy - Michael Clayton
3. E. Coen & J. Coen - No Country for Old Men
4. Paul Thomas Anderson - There Will Be Blood
5. J. Schnabel - The Diving Bell and the Butterfly

EN İYİ ERKEK OYUNCU

1. George Clooney (Michael Clayton)
2. Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood),
3. Johnny Depp (Sweeney Todd)
4. Tommy Lee Jones (In the Valley of Elah)
5. Viggo Mortensen (Eastern Promises)

EN İYİ KADIN OYUNCU

1. Cate Blanchett (Elizabeth)
2. Julie Christie (Away From Her)
3. Marion Cotillard (La Vie En Rose)
4. Laura Linney (The Savages)
5. Ellen Page (Juno)
YabancI fİlm
1. Beaufort (İsrail)
2. The Counterfeiters (Avusturya)
3. Katyn (Polonya)
4. Mongol (Kazakistan)
5. 12 (Rusya)

En iyi oyuncu ve en iyi yardımcı oyuncu ödüllerine aynı yıl aday olanlar: Jamie Foxx, Julianne Moore, Emma Thompson, Holy Hunter, Al Pacino, Sigorney Weaver

Haberin Devamı