Gazete Vatan Logo

Oscar adayları ne kadar popüler?

Reuters'ın yaptığı ankete katılan seyirciler...

Reuters haber ajansı ve Ipsos Araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, ABD'de 2 Mart tarihide gerçekleştirilecek Oscar ödüllerine aday olan 11 filmin, Amerikan seyircileri arasında çok popüler olmadığı ortaya çıktı.

Ankete katılan bin 433 Amerikalıya, Oscar ödüllerine en iyi film dalında aday olan 9 ve diğer katagorilerde yarışacak 2 filmi izleyip izlemedikleri soruldu.

GALERİ



İnternet üzerinden yapılan ankete katılanlar cevaplarından, Somali korsanlarını anlatan "Captain Phillips" filmi yüzde 15'le en çok izlenen film olduğu ortaya çıkarken, katılımcıların yüzde 67'si, henüz 11 filmi de izlemediklerini ankette belirtti.

En çok izlenen filmler arasında "Gravity" yüzde 14'le ikinci sırada yer alırken,"American Hustle" ve The Wolf of Wall Street" filmleri yüzde 12 ile üçüncü sıraya yerleştiler.

EN İYİ FİLM KONUSUNDA YÜZDE 60 KARARSIZ

Ankete katılanların yüzde 60'ı, hangi filmin en iyi film ödülünü alması gerektiği konusunda kararsız olduklarını cevapladı. Katılımcıların yüzde 9'u ise, en iyi film ödülünü köleliği konu alan "12 Years a Slave" filminin alması gerektiği cevabını verdi.

Ödüle layık görülen diğer filmler ise yüzde 8'le "Gravity" ve "Captain Phillips", yüzde 7 ile de "The Wolf of Wall Street" oldu.


EN FAVORİ ADAY BULLOCK

Ankete katılanların yüzde 24'ü, "Gravity" filminde bir astronotu canlandıran Sandra Bullock'un, yine en iyi kadın oyuncu dalında ödül almasını isterken, "American Hustle" filminde bir dolandırıcıyı canlanadıran Amy Adams'da yüzde 11'lik oyla ödüle layık görüldü.

DİCAPRİO'NUN ÖDÜLÜ ALMASINI İSTEYENLER YÜZDE 17

"The Wolf of Wall Street"teki Jordan Belford karakteri ile Leonardo Dicaprio'nun uzun zamandır beklediği en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanması gerektiğini söyleyenlerin oranı yüzde 17 olurken, "Dallas Buyers Club" filminin starı Matthew McConaughey'nin ödülü alması gerektiğini belirtenlerin oranı da yüzde 11 olarak gözüktü.

MCQUEEN EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜNÜN FAVORİSİ

Ankete katılanların yüzde 14'ü, "12 Years a Slave" filminin siyahi yönetmeni Steve McQueen'in en iyi yönetmen ödülünü alması yönünde oy kullanırken, "The Wolf of the Wall Street" filminin yönetmeni Martin Scorsese, yüzde 11 ile ödüle layık görüldü. McQueen ödülü aldığı takdirde, Oscar ödülü alan ilk siyahi yönetmen olacak.

Haberin Devamı