Gazete Vatan Logo

Ortega’dan Bezos’a çalım

Zara’nın sahibi Amancio Ortega’dan sürpriz çıkış. Ortega, ‘Dünyanın en zenginleri’ listesinde Amazon’un kurucusu Bezos’u geçerek Bill Gates’in ardından listede ikinci sıraya yükseldi

Ortega’dan Bezos’a çalım

Zara, Massimo Dutti ve Pull&Bear gibi markaların bulunduğu Inditex’in sahibi Amancio Ortega, dünyanın en zenginleri sıralamasında ilginç bir çıkış yaptı. Ortega, önündeki Jeff Bezos’un 3 günde 6 milyar dolar kaybetmesiyle 2’nci sıraya yükseldi. Bezos, Amazon hisselerindeki artışla 27 Temmuz’da servetini 90 milyar dolar üzerine taşımış ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates’i geride bırakarak dünyanın en zengini olmuştu.

Ertesi günkü açılışta, Amazon hisseleri beklenen kâr rakamlarını sunmayınca yeniden düşmüş ve Bezos’un zirve keyfi de sadece 8 saat sürmüştü. Hisselerde oluşan dalgalanma sonrası Jeff Bezos kısa sürede 6 milyar dolar kaybederek ikinci sıradaki yerini de koruyamadı ve Zara’nın sahibi Ortega’nın da gerisine düşerek 3’ncü sırada yer aldı.

Zuckerberg takipte

Listede son durum şöyle:

89.9 milyar doları olan Bill Gates birincilik koltuğunda otururken, 2’nci sırada 85 milyar doları olan 81 yaşındaki Amancio Ortega, 3’üncü sırada 84.7 milyar doları ile Bezos var. Üç ismi yatırımcı Warren Buffett ve Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg takip ediyor.

Haberin Devamı