Gazete Vatan Logo

Ortak tarımda ekim vakti geldi

Türkiye’nin tarım arazisi kiraladığı Sudan’da bulunan Tarım Bakanı Pakdemirli, “Büyük bir ortak tarım projesi yürütülmesi için çalışmalarımıza sıkı bir şekilde devam ediyoruz. Vakit ekim vakti, vakit hasat vaktidir” dedi

Ortak tarımda ekim vakti geldi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin tarım arazisi kiraladığı Sudan’da incelemelerde bulundu.

Pakdemirli, “Dünyanın en bereketli topraklarına sahip Sudan ile tarımsal verimliliği artırma noktasında iş birliği fırsatları olduğunu düşünüyor ve 2014 yılında imzalamış olduğumuz çerçeve anlaşması kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Pakdemirli, 2 ülke arasındaki ticaret hacminin 481 milyon dolar civarında olduğunu ve bunun 2 ülke potansiyelinin çok altında kaldığını bildirdi. Pakdemirli, iki ülke iş adamlarına ticaret hacminin artırılması çağrısı yaptı.

Kazan-kazan esası

Bekir Pakdemirli, Türk iş adamlarını, Sudan’daki yatırım olanakları ve ekonomik potansiyeli değerlendirmeleri için özendirdiklerini belirterek, Sudan ile iş birliği yapılabilecek ulaştırma, enerji, sulama ve hayvancılık gibi birçok alan olduğunu anlattı.

Türkiye’nin önemli bir tarım ülkesi olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti: “Tarımda bilgi, tecrübe, donanım ve teknoloji konularında çok iyi konumdayız. Sudan’ın engin ve bereketli tarım arazilerini kazan-kazan esasıyla, Sudanlıların daha fazla istifadesine sunmak refah ve zenginlik üretme noktasında birlikte çalışmak için fırsatlar bulunmakta. Biz de bu ortak proje için çok titiz çalışmalar yürütüyoruz.Vakit ekim vakti, vakit hasat vaktidir.”

Haberin Devamı

Kontratlı ekimler başladı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Sudan’daki tarım ürünlerini inceledi. Pakdemirli, İngiltere, Çin, ABD, Fransa gibi bir çok ülkenin geleceğe yönelik gıda arzını sağlama almak için Afrika’da tarım arazisi kiraladığına işaret ederek, şöyle konuştu: “Biz de aynısını en başta Sudan’da yapmaya çalışıyoruz. Yeni yeni kontratlı ekimlere de başladık. Zaten pamukla ilgili ciddi güzel gelişmeler var.”