Gazete Vatan Logo

Ortadoğu’nun hediyesi Türk dizilerinden çıktı

Kişiye özel hediye sitesi Buldumbuldum.com dünyaya açılıyor. 10 yıl önce siteyi kuran Güçlü Gökozan, iki ay önce ABD’de İngilizce, Ortadoğu’da Arapça sitesini faaliyete geçirdi. Kısa süre sonra Ortadoğu halkının hayran olduğu Türk dizilerindeki ürünler de satışa sunulacak

Ortadoğu’nun hediyesi Türk dizilerinden çıktı

Buldumbuldum.com’u 10 yıl önce üniversitedeki yurt odasında kız kardeşine hediye bulamayınca kuran, ardından Hediyedenizi.com ile girişimcilik dünyasında sağlam adımlarla ilerleyen 31 yaşındaki Güçlü Gökozan, şimdi bir hayalini daha gerçekleştiriyor. Dünyaya açılmaya karar veren Gökozan, 2 ay önce İngilizce site ile ABD’de, 1 ay önce de Arapça site ile Ortadoğu’da satışları başlattı. Eylül ayı içinde Avrupa’da ülkelere göre Almanca, Fransızca, İtalyanca gibi dillerde siteler de yayına başlayacak.

Hedefinin, şirketini 100 milyon dolarlık şirketler arasına sokmak olduğunu söyleyen Gökozan, tahminen birkaç yıl içinde hayalini gerçekleştirecek gibi duruyor. Yeni girişimden dolayı oldukça heyecanlı olan Gökozan, “Yeni bir şirket kurmuşum gibi hissediyorum. Bütün üretim ve depolamamız 5 bin metrekarelik yeni binamızdan yapılıyor” diyor.

1 milyon dolar yatırım

Arapça siteden Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Umman’da satış yapılıyor. Ortadoğu’dan ayda şimdiden 3 bin sipariş alınıyor. Siteye giriş sayısı 300 bin kişi. Ortalama bir sepet tutarı 50 dolar. Başlangıç için yaklaşık 300 bin dolarlık bir yatırım yaptıklarını söyleyen Gökozan, asıl yatırımın önümüzdeki bir yıl içinde olacağını söylüyor: “1 milyon dolarlık bir yatırım planımız var. Gelirimizin tamamını da tekrar oraya kullanacağız.” Ortadoğu’da şu an yapılan aylık ciro 500 bin lira civarında. Türkiye’de bu ciroyu yakalamak şirketin 3-4 yılını almış. Birkaç yıl içinde bu rakamın 10 katı ciro yapılacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Dizi ürünlerini satacak

Ortadoğu’nun Türk dizilerine ve ünlülerine olan sevgisi de malum. Bu konuda da müjdeyi veriyor Gökozan ve Ortadoğu’da yayınlanan Türk dizilerinin yapım şirketlerinden biriyle anlaştıklarının bilgisini veriyor. “Birkaç ay içinde ürünleri üretip satmaya başlayacağız. İnanılmaz bir talep var. Sadece orada da değil. Türkiye’de geçen yıl bir dizide müzik kutusu kullanıldı ve bizim müzik kutusu satışlarımız uçtu. Biz de neler olacağını merak ediyoruz” diyor.

Haberin Devamı