Gazete Vatan Logo

Ortada kalan Ergenekon davası yeni adreste!

HSYK, hangi mahkemede görüleceği netleşmeyen Ergenekon dosyasının İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sorumluluğunda olduğunu açıkladı.

Ortada kalan Ergenekon davası yeni adreste!

Yargıtay tarafından usul ve esas yönünden bozulup yeniden yargılama yapılması için 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen Ergenekon dava dosyasını “Bu davanın mahkememizde görülmesini gerektiren bir işlem yoktur” diyerek reddeden 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’dan cevap geldi.

HSYK, “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesinin 26/03/2014 tarihli ve 634 sayılı kararı uyarınca, TMK 10 uncu maddesi ile görevli ağır ceza mahkemeleri ve CMK 250’nci maddesi ile görevli ağır ceza mahkemeleri tarafından kararı verilen ve henüz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmeyip tebligat işlemleri devam eden dosyaların genel tevziye tabi tutularak işlemlerin tevzi edildiği mahkeme tarafından yapılması gerektiği” vurgusunu yaparak Ergenekon dosyasının İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sorumluluğunda olduğunu açıkladı.

‘Karara az kaldı’

Konuyla ilgili VATAN’a değerlerdirmede bulunan sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz şunları ifade etti: “Bu durum Ergenekon Davasında yeni bir sürecin başlaması anlamına geliyor. Ancak dosya büyüklüğünün 3868 klasör olduğu göz önüne alındığında 6 aydan önce duruşmanın yapılamayacağını ve bu davaya bakmak üzere ikinci bir heyetin görevlendirilebileceğini de söyleyebilirim. Yeni yargılama sürecinde delillerin yeniden değerlendirilmesi de söz konusu olacak ve önceki mahkemenin tutuklanan Hakimleri tarafından yapılan tüm hukuka aykırılıklar da sil baştan ele alınacaktır.”

Haberin Devamı