Gazete Vatan Logo

Orta yaş kadınları gençlik için ne harcıyor?

47 yaşındaki Jennifer Aniston'ın genç kalmak için yaptığı harcamaların yıllık tutarı 320 bin lirayı buluyor. Aniston’ın gösterdiği bu çabalar takdir edilecek türden. Biz de Türkiye'de bu bedelin ne kadar olabileceğini merak ettik...

Orta yaş kadınları gençlik için ne harcıyor?

İngiliz Daily Mail'in haberine göre 47yaşındaki Jennifer Aniston'ın genç kalma sırrının bedeli, bakım ve estetik mafrafları için 17 yılda 1,2 milyon sterlin, yani 5,5 milyon lira olduğu yazıldı. Bu da yılda 70,989 sterlin, yani 320 bin lira anlamına geliyor. Plastik ve rekonstrüktif cerrah Prof. Dr. Reha Yavuzer 40’lı yaşlarda kadınları nelerin beklediğini ve gençlik için neler yapmamız gerektiğini anlatırken fiyatlar konusunda da açıklama yaptı.

Elastikiyet kaybını önleyin

Kırklı yaşlarla birlikte ışıltımızın azalıyor. Derimizde eskiye göre nemlenmede güçlük başlıyor, cilt elastikiyetini yitiriyor. Kırklı yaşlarla birlikte özelikle kadınlarda hormonal değişiklikler kendini gösteriyor. Peki age management yani yaş yönetimi nedir? Nasıl yapılır? Yaş idaresinde konuya sadece tıbbi açıdan değil estetik ve kozmetik açıdan da hakim bir yöneticiye daha da iyisi bir yönetici ekibine ihtiyaç var. Çünkü 40'lı yaşlarda eş zamanlı pek çok değişiklik bir arada karşımıza çıkar. Kemik dokuda incelme, kas dokuda azalma ve gevşeme, kollajen miktarı ve kalitesinde azalma, deri altı yapıların nem tutma özelliğinde azalma kendini göstermeye başlar.

Haberin Devamı

Yaş yönetimi konusunda atılacak adımlar nelerdir?

Vitamin enjeksiyonları ile deri ve deri altının ihtiyacı olan besinlerin verilmesi, cildin nemlenmesini sağlamak gerekir. Vitamin enjeksiyonları derinin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlarken aynı zamanda yaşlanma sürecinde de belirgin yavaşlatıcı etkiye sahip. Yılda iki, üç kez yapılabilen bu uygulama kullanılan ürünlere göre 1000-2500 lira arasında değişiyor.

Profesyonel tıbbi cilt bakımları derinin yüzeyinin temizlenmesini, ölü hücrelerin uzaklaştırılmasını ve deri altının daha iyi nemlenmesini sağlıyor. Bu bakımlar arasında infüzyon sistemleri en etkin cilt bakımı yöntemi. Kişinin ihtiyacına göre bu bakıma nemlendirici, besleyici veya onarıcı bir takım aktif etken maddeler eklenir.

Düzenli yapılan ve doğru seçilmiş cilt bakımları da kişinin daha iyi gözükmesini sağladığı gibi dış etmenlerin yıpratıcı özelliklerinden de korunmayı ve yaşlanma sürecinini yavaşlamasını sağlar.

Haberin Devamı

Ayda bir, iki kez yapılabilen bu uygulama kullanılan cihaz ve ürünlere göre 500-1500 lira arasında değişyoir.

Altı seansta genetik gençleşme

Kandan alınan büyüme faktörlerinin tekrar kişiye enjekte edilmesi. Varolan hücrelerin daha iyi bir performansla çalışması amaçlanıyor. Ayda bir kez olmak üzere üç seanslık uygulama yılda bir kez tekrarlanıyor. Maaliyeti PRP kitine göre 750-1500 lira.

Karbon peeling, karbon partiküllerinin lazer yardımlı patlatılması ile gözenekler temizlenip küçültülüyor. Uygulama 600-1000 lira.

BBL veya uzun adı ile Broad Band Light bir ışık teknolojisi. Deri altı ve yumuşak doku tabakasına verilen enerji ile kollajen üretimi artırılarak kollajen elastikiyetinin korunması hedefleniyor. Diğer cilt sıkılaştırıcı yöntemlerin aksine ağrısızdır. 4-6 seans içinde kollajen liflerde belirgin sıkılaşma ve miktarında artış meydana gelir. Amerikada genetik gençleşme için etkin olan tek yöntem olarak kabul edilmektedir. Deri ve deri altını sıkılaştırır, kollajen üretimini artırır, yaşlanmayı yavaşlatmak adına yapılabilecek en iyi uygulamalardan biridir, Seans maaliyeti verilen enerji düzeyi ve uygulanan filtrelere göre 2000-4000 lira arasında.

Haberin Devamı

Yumuşak doku dolgusu yapılıyor

Dolgular... 40’lı yaşlarda incelen dudaklar ve yuvarlaklığını kaybetmiş yanak, elmacık kemikleri üzgün, yorgun görüntümüzde rol oynar. Olgunlaşmaya başlayan yaşımızı gizlemenin en kolay yollarından biri ise yüzümüzün dolgunluğunu kazanmaktan geçer. FDA onaylı yumuşak doku dolguları bu amaçla, günlük yaşantıyı aksatmadan daha dolgun dudak ve yanaklar için tercih edilir. Fiyatı 2 ile 4000 lira arasında değişiyor.

Kolajen takviyesi üç yıl etki gösteriyor

Kollajen induction theraphy (kollajen indüksiyon tedavisi) aktif enjeksiyonlar ile uyarılan kollajen üreten hücreler gerek kalite olarak gerekse miktar olarak daha fazla kollajen oluşturmamızı doğal yollarla sağlıyor. Birer ay ara ile yapılan üç enjeksiyon ile kollajen üretimi artırılıyor ve 2-3 yıl süresince etki ediyor. Kök hücre diye bilinse de gerçek adı fibroblast kültürü olan bu uygulamada kişiden alınan deri parçasından kollajen üreten hücreler ayıklanıp yine kişinin kanından elde edilen büyüme faktörleri ile çoğaltılıyor. Maaliyeti (10.000-30.000 TL) en yüksek uygulama olan bu işlemi 3-5 yılda bir yapmak yeterlidir.

Haberin Devamı

Botoks 40'lı yaşların kaçınılmazı. Yüzdeki keskin çizgilerin yumuşatılması izleri de azaltır. Bir Amerikan firması tarafından estetik kullanıma sunulmuş olan Botoks yüze yumuşak, taze bir görüntü vermenin en kolay yoludur. Fiyatı 1000 lira civarında.

Kremlerle gençliği sürdürmek mümkün

Bakım kremlerinin bedeli 200 ile 2000 TL arasında

İlaç firması tarafından 16 ülkede yapılan araştırmaya göre Türkiye'de kadınların yüzde 52'si dış güzelliğin, iç güzellikten daha önemli olduğunu düşünüyor. Küresel estetik trendleri araştırmasına göre, Türk kadını güzelliği için ayda ortalama 150 lira harcıyor.

Ancak, 40 yaş civarındaki kadınların kullandığı kremlerde retinol maddesi, A ve E vitamini olması gerekiyor. Nem desteği bulunan kremleri kullanmak da çok önemli. Bu bakımların fiyatları ile aylık 200 ile 2000 lira arasında değişiklk gösteriyor.