Gazete Vatan Logo

Orman köylülerine 2,2 milyon lira destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Sakarya'daki orman köylülerine bu yıl 2 milyon 200 bin lira destek verilmesi hedefleniyor.

Orman köylülerine 2,2 milyon lira destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanlığın orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ettiği belirtildi.

Orman köylerinde yaşayanları sosyal ve ekonomik açıdan desteklemek amacıyla geliştirilen projelerin ülke genelinde ara vermeden uygulandığı vurgulanan açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) bu projelerin devam ettiği Sakarya'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 20 milyon 659 bin lira kredi desteği verildi. Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren bakanlık, Sakarya'da da fenni arıcılık, besi sığırcılığı, süt koyunculuğu ve mantolama başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine 20 milyon 659 bin lira kredi desteği sağladı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 2003 yılından bu yana şehirde 3 bin 730 aileye destek veren bakanlığın, 2017 yılında da 170 aileye 2 milyon 200 bin lira destek vermeyi hedeflediği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerinin kalkınmasını desteklemek için birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını aktaran Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.