Gazete Vatan Logo

Orient Express alışveriş için İstanbul’a gelebilir

İstanbul Shopping Fest, 1-16 Temmuz’da yapılacak. Geçen yıl darbe girişimi gibi kötü olaylar yüzünden yaşanan kayıpları telafi edeceklerini belirten İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’un raylı ulaşım ağının daha fazla gelişimiyle Orient Express’i de Shopping Fest’e dahil edebiliriz” dedi

Orient Express alışveriş için İstanbul’a gelebilir

İstanbul’u alışveriş destinasyonu olarak cazibe merkezi haline getirmek amacıyla 7 yıldır düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İSF), 1-16 Temmuz’da “paylaşmak” mottosuyla düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İlki 2011’de düzenlenen İSF, her yıl yüzde 20’nin üzerinde büyümüş. Ticaret hacmi 2015’te bir önceki yıla göre yüzde 48 artmış. Kaybettiklerimizi telafi etmek adına 2017’nin çok daha farklı gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Odak şehir olmalı

Modern bir şehirden beklenen her şeyin İstanbul’da halihazırda olduğunu ifade eden Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul, 4 saatlik bir uçuş mesafesi içinde 20 trilyon dolarlık bir havzayı kapsıyor. Hele 3. Havalimanı devreye girdiği zaman inanıyorum ki çok daha farklı bir İstanbul’u dünyaya açmış olacağız. Tüm dikkatler İstanbul’da toplanıyor artık. ‘İstanbul emek yoğun bir şehir değil, artık turizmin fuarlarıyla, defileleriyle, sportif karşılaşmalarıyla, sağlık turizmi ve kongreleriyle farklı hale gelsin’ dedik. Adım adım buna geldik. Artık İstanbul bir odak şehir olsun istiyoruz. İstanbul’un raylı ulaşım ağının daha fazla gelişimiyle birlikte Orient Express’i de Shopping Fest’e dahil edebiliriz.”

Haberin Devamı

Sokaklara yayılacak

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, darbe girişiminden dolayı geçen yıl etkinliğe katılan kişi sayısında azalma olduğunu, bu yıl kuvvetli bir artış beklediklerini söyledi. Çağlar, bu yıl sanat ve tasarım etkinliklerine de yer vereceklerini bildirdi.

Bütün etkinlikleri, daha derli toplu olmaları için AVM’lerde gerçekleştireceklerini kaydeden Çağlar, İSF’nin etkisinin sokaklara ve caddelere de yayılacağını kaydetti.

KAPALIÇARŞI’DA FESTİVAL RUHU

İstanbul Shopping Fest’te ziyaretçiler, Design İSF alanlarında “Sanat, Tasarım ve Atölye” çerçevesinde sergilerden söyleşilere kadar farklı etkinliklere katılabilecek. İSF, dünyanın en eski alışveriş merkezi Kapalıçarşı’ya da festival ruhunu taşıyarak keşif rotaları ve atölye çalışmaları ile farklı bir alışveriş festivali yaşatacak.