Gazete Vatan Logo
Magazin Orhan baba isyan etti!

Orhan baba isyan etti!

O iddialara sert tepki: Ben şu ana kadar şerefimle onurumla varlığımı sürdürdüm

Orhan Gencebay kendisi için düzenlenen geceden ticari gelir elde ettiği iddialarına sitem etti: “Bunu nasıl düşünebilirler. Ben şu ana kadar şerefimle onurumla varlığımı sürdürdüm. O geceden para almadığım gibi masrafların yüzde 85’ini prodüktörümle ödedim”

Arabesk’in babası Orhan Gencebay kendisi için düzenlenen geceye bazı sanatçıların katılmamasının “Ticari bir geceydi, Gencebay elde ettiği geliri hayır işinde kullansaydı, tüm sanatçılar eksiksiz katılırdı” iddiasına isyan etti:

- Hayatım boyunca hiçbir zaman menfaatimi düşünerek hareket etmedim. Bu camiaya yapımcı, yorumcu, besteci olarak büyük hizmetler verdim. Eserlerimi herkes okudu. Dünya çapında halkımızın gösterdiği tirajlara mazhar oldum. Türk müziğine çok büyük emek verdim. Şu anda bile çöken müzik sistemini kurtarmak için her şeyi yapıyorum. Bunları söyleyenler acaba Türk müziği ve sanat camiası için ne yapmış.

- Geceden tek kuruş para almadım tam aksine masrafların büyük çoğunluğu cebimizden çıktı. (Yayın haklarını Star TV’ye sattığı iddiasına) Star TV sadece gecedeki masrafların yüzde 15-20’sini karşıladı. Bu da cebimize girmedi, o gecenin organizasyonuna harcandı. Masrafların yüzde 85’ini ise ben ve prodüktörüm Polat Yağcı karşıladı. (Gelirini vakıflara bağışlamadı yorumlarına ise) Bu ticari bir gece değil ki geliri olsun. Biz Orhan Gencebay’ın onur gecesini yaptık. Gelen arkadaşlar benim gecemde yorumlarını hediye ettiler. Geceye 4 bin kişiyi davet ettik, geldiler. Biletli bir gece değildi.

- İnsanlar geceden para aldığımı nasıl düşünübilirler, inanamıyorum. Oraya gelen insanlara sorun. Ben şu ana kadar şerefimle onurumla varlığımı sürdürdüm. Bunu hem mesleğimle hem insanlığımla gösterdim. Para biz de hep ikinci planda oldu. Bu gece manevi bir hazzı olan bir geceydi. Aslında gecede şarkı söyleyecektim ama bir anlaşmazlık oldu. 1-2 şarkı okuyacaktım finalde. O kadar çok sevdiğim insan vardı ki onların karşısına heyecanlanmamak mümkün mü?

Prodüktör Polat Yağcı’nın 9 gün gibi kısa sürede organize ettiği gece için 400 bin TL’ye yakın para harcandığı bunun 150 bin TL’lik bölümünü ise Star TV’nin ödediği öne sürüldü.

VEFA GECESİNİN PERDE ARKASI

Orhan Gencebay’ın vefa gecesine katılamayan sanatçıların gerekçeleri:

- Sibel Can: Tatil için Amerika’ya gitti.

- Ebru Gündeş: Doğum günü için Dubai ve İran’dan gelen 60’a yakın misafirini yalnız bırakamadı.

- Rafet El Roman: Gencebay’a son ana kadar ‘Kesin geliyorum’ dedi ancak saat 18:00’de arayıp “Uçağı kaçırdım” dedi.

- Serdar Ortaç: Ekstrası olduğunu belirtti.

- Ajda Pekkan: “Gecenin finalini ben yaparım” dedi, kriz çıkardı.

- Tarkan: Tarkan’da Ajda Pekkan gibi ‘Final benim’ deyince kriz daha da büyüdü. İki sanatçı da geceye katılmadı.

- Nilüfer: Rahatsızlığından dolayı katılamadı.

- Emre Aydın: Bütün Rock gruplarından sonra sahneye çıkarım dedi ancak bu isteği kabul edilmedi. Aynı akşam Antalya’ya annesinin yanına uçtu.

- Şevval Sam: Turnede

- Candan Erçetin: Sahne çalışması vardı.

- Yaşar: Saat 19:00’da Gencebay’ı arayıp “Bebeğim
hastalandı, gelemiyorum” dedi.

- Athena: Grup üyeleri geceye katıldı ancak istekleriyle çıldırttı. İlk olarak ‘Kepek ekmeği istiyoruz, yoksa gidiyoruz’ dediler. Daha sonra ‘Bütün gruplardan sonra çıkarız’ dediler ancak bu istekleri de kabul edilmeyince sahneye çıkmadan geceden ayrıldılar.

Haberin Devamı