Gazete Vatan Logo

Örgütte Gülen’e isyan var

FETÖ’de Gülen’in liderliği ve darbe girişimleri sorgulanmaya başlandı. Terör örgütü elebaşı Gülen’e en yakın çevresinden çekilme çağrısı yapılıyor

Örgütte Gülen’e isyan var

15 Temmuz sonrası aldığı darbeler neticesinde kararlarıyla örgütü çöküşe götüren FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in liderliği ve darbe girişimindeki rolü sorgulanmaya başlandı. Örgütteki baş gösteren yeni duruma ilişkin ilk yazı, 31 Ağustos 2017’de FETÖ’ye ait Türkiye’de yasaklı tr724.com sitesinde Deniz Ayhan müstearıyla kaleme alındı. Yazıda örgüt üyeleri, “mağdurlar”, “kafası karışık olanlar” ve “zihni berraklar” olarak 3 ana gruba ayrıldı. Yazıya firari FETÖ üyesi gazetecilerden de çok sayıda tepki gelirken, sonraki günlerdeki eleştiriler sosyal meydada örgüt mensuplarının birbirlerini ihanetle suçlamasına kadar vardı.

‘Önceden biliyordu’

Firari gazetecilerden Bülent Keneş de yasaklı tr724.com’da 13 Mart’ta yayımlanan yazısında, örgütün sınav sorularını çaldığını itiraf ederek, bu işi yapan kişinin “Hizmet için gerekirse aynısını tekrar yapmakta gözünü bir lahza olsun kırpmayacağını” dediğinin kendisine söylendiğini, örgüte asıl ihanet edenlerin de eleştirenler değil, bu gibi kişiler olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Firari Adem Yavuz Arslan da, Kanada’dan yayın yapan thecrcl.ca’daki röportajında Gülen’in darbeden önceden haberi olduğunu belirtti.

‘Eşref’ kim?

Eski Zaman muhabiri Ahmet Dönmez ise, 26 Mart’ta thecrcl.ca’daki röportajında 15 Temmuz sonrası “Eşref” adındaki bir sivilin darbe girişimine ilişkin rolünü sorguladığını ancak “cevap vermek yerine bir yerlerden öfkeli sesler geldiğini” aktardı.

Bir dönem STV’de program yapan Halit Esendir, sosyal medya hesabında yerleşiklerin firarilere yardımcı olmadığını yönündeki iddiaları doğruladı.

İstifa çağrısı

San Diego State Üniversite Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Kuru, ekim ayındaki “Liderler, Prensipler ve Peygamber Örneği Problemi” başlıklı yazısında, Gülen’in adını vererek “Prensiplere ve sözleşmenin esaslarına aykırı davranan, önderlik ettikleri kitleleri başarısızlığa sürükleyen liderler hesap vermeye ve istifa etmeye çağrılmalıdırlar” dedi. Amerika’da yaşayan İsmail B. Tutar (@IsmailBTutar) adlı üye, “Kosova’daki kaçırma hadisesi cemaat yapılanmasının tüm eksiklerini ortaya döktü. Merkezin bir exit (çıkış) stratejisi yok. Öyleyse FG (Fethullah Gülen) çekilmeli, heyet (kurmay tabaka) kendini lağvetmeli” diyerek elebaşını örgütü bırakmaya çağırdı.

Haberin Devamı