Gazete Vatan Logo

Örgüt sempatizanları yolu kapatınca devreye vatandaş girdi!

Örgüt sempatizanları yol kapatmak isteyince vatandaşlar kovaladı Yol kapatan PKK/KCK gençlik yapılanmasındaki kişilere vatandaşlardan tepkiİZMİR - İzmir'de, PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği iddia edilen kişiler, örgüt tabanına ayakta olduklarını göstermek...

Örgüt sempatizanları yolu kapatınca devreye vatandaş girdi!

İzmir'de, PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği iddia edilen kişiler, örgüt tabanına ayakta olduklarını göstermek ve müzahir kitleyi harekete geçirmek amacıyla Menemen ilçesi Asarlık bölgesinde yol kapatma girişimi yaptı. Bölgedeki vatandaşlar yolu kapatmak isteyen kişileri kovalarken, olayla ilgili tespit edilen 7 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Menemen ilçesi Asarlık bölgesinde PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği iddia edilen kişiler, örgüt tabanına ayakta olduklarını göstermek amacıyla yol kapatmak istedi. Kitleleri harekete geçirmek amacıyla planlandığı ifade edilen olay sırasında bu duruma bölgedeki vatandaşlar tepki gösterdi.

VATANDAŞLAR BİR ARAYA GELİP KOVALADI

Bir araya gelen vatandaşlar, 7 kişiyi yol kapatmak eylemi sırasında kovaladı. Bu olay üzerineyse Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı arama ve yakalama kararı verdi. Tespit edilen 7 kişi, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri tarafından yakalandı. Adreslere yönelik operasyonda, bir adet ruhsatsız av tüfeği ve tüfeğe ait 15 adet fişek, terör örgütüne ait bayrak ve flamalar, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Tahkikatın ise çok yönlü olarak TEM şubesinde devam ettiği ifade edildi.

Haberin Devamı