Gazete Vatan Logo

Örgüt parasıyla Amerikan rüyası

Fetullahçı Terör Örgütü’nün “para kasası” olarak bilinen Naksan Holding’in firari isimleri Osman Nakıboğlu ve oğlu Bahaeddin, kaçırdıkları parayla Amerika’da lüks bir yaşam sürüyorlar

Örgüt parasıyla Amerikan rüyası

Fettullah Terör Örgütü (FETÖ)’nün en önemli destekçilerinden Osman Nakıboğlu ailesiyle Amerika’da lüks bir hayat sürüyor. Gaziantep’in en büyük şirketlerinden Naksan Holding’in yönetiminde bulanan baba - oğul Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu, haklarında FETÖ soruşturması başlatılınca 2014 yılında Amerika’ya kaçtı. Yapılan soruşturmada ise Amerika’ya 22 milyon dolar kaçırdıkları tespit edildi.

Kanal manzaralı

Firari Nakıboğlu ailesi üyeleri, Kaliforniya eyaletinin “Bay Area” bölgesinde San Mateo kentine bağlı Foster City semtinde, yaklaşık 2,5 milyon dolar değerindeki evde yaşıyor. Lüks villaların bulunduğu semtte, San Francisco körfezine bağlanan ve üzerinde yapay adaların bulunduğu kanal yer alıyor.

Yargı süreci

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Naksan Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner ve kardeşi Osman Nakıboğlu’nun da aralarında bulunduğu 25 sanık yargılanıyor.

Haberin Devamı

MASAK tarafından hazırlanan rapora göre 51 şirketteki finans hareketleri incelendi ve ve finans hareketlerinin sadece yüzde 70’inin kayıt altına alındığını, diğer gelirlerin ise FETÖ’ya bağlı vakıflara ‘zekat’ adı altında verildiği saptandı. İddianamede, kaçak hayatı süren Fetullah Gülen’in 1998 yılında Nakıboğlu ailesinin evinde kaldığı da yer alıyor.