Gazete Vatan Logo

Örgüt hâlâ buradan yönetiliyor!

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’daki örgütün kampı Anadolu Ajansı tarafından havadan görüntüledi.

Örgüt hâlâ buradan yönetiliyor!

Kampta sessizliğin hakim olduğu gözlendi. Kampın içerinde bir kaç FETÖ mensubu dolaşırken çok sayıda aracın binalar önünde park halinde olduğu ve kamp alanının hemen yanında bulunan arazide otlayan büyükbaş hayvanlar dikkati çekti. Etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrili geniş bir arazi içinde yer alan kamp alanında, FETÖ elebaşı Gülen’in örgüt üyeleriyle bir araya geldiği ana bina ve etrafında yer alan 9 ayrı konut bulunuyor. Gülen 1999’dan beri ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Saylorsburg beldesindeki bu kampta yaşıyor. Giriş bölümünde “Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi (Golden Generation Chestnut Camp Retreat Center)” yazılı tabelanın asılı olduğu kampın etrafında güvenlik kameraları yer alıyor.

Steve, Mary, Josehp!

FETÖ kampının idari işlerinin en tepesinde, Gülen’in “Mebruke” isimli yeğeni ile evli örgütün mahrem sırlarını bilen Cevdet Türkyolu yer alıyor. Örgüt içerisinde ‘uzun Cevdet’ olarak bilinen Türkyolu’nun kendi ve ailesi üzerine kayıtlı bölgede 6 ayrı gayrimenkulü bulunuyor. Türkyolu’nun yanı sıra örgütün önemli isimlerinden Sezai Şablak ise kampın başkan yardımcılığını yürütüyor.

Haberin Devamı

Amerikan ismi alarak “Steve” adını da kullanan Şablak, kamera ve gözetleme sistemleri konusunda uzman. Sezai Şablak’ın eşi Mukaddes Şablak da Amerikan ismi kullanan örgüt üyelerinden. Mukaddes Şablak, “Mary” ismini kullanıyor. Kampın yönetiminde etkili bir başka isim olan Emrullah Polat “Joseph” ismini de kullanıyor.