Gazete Vatan Logo

Orgeneral Akar'dan Diyarbakır ve Batman'a ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, bölgedeki birliklerde denetleme ve incelemelerde bulunmak üzere, Diyarbakır ve Batman'a gitti.

Orgeneral Akar'dan Diyarbakır ve Batman'a ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Diyarbakır ve Batman'daki birliklerde denetleme ve incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Akar beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Diyarbakır ve Batman'da inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Orgeneral Akar ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile makamında görüştükten sonra Sur bölgesi İçkale mevkisindeki müze kompleksini ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 16'ncı Kolordu Komutanı iken kullandığı karargah binasını ziyaret etti.

Sur bölgesindeki esnafla sohbet eden Orgeneral Akar, 7'nci Kolordu Komutanlığı ve Lice 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunarak Diyarbakır'daki programını tamamladı.

Daha sonra Batman'a geçen Orgeneral Akar, Vali Ahmet Deniz'i makamında ziyaret ettikten sonra İl Jandarma Komutanlığı ve 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığında inceleme yaptı.

Haberin Devamı