Gazete Vatan Logo

Organlarını gönüllü takas edip eşlerini kurtardılar

Kocalarına ikinci hayatın kapılarını açan, makineye bağlı yaşamdan kurtaran Zeynep Karataş ve Hülya Küçükbenli de hayatın müşterek olduğunu vurgulayıp, çok mutlu olduklarını söyledi.

Organlarını gönüllü takas edip eşlerini kurtardılar

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy’de oturan Dursun Karataş, yorgunluğuna yol açan sorunun kendisini böbrek nakline götüreceğini, diyalize sevk edilince anladı. Nakil için İzmir’e giden 3 çocuk babası Karataş’ın eşi Zeynep Karataş gönüllü verici oldu ancak kan uyuşmazlığı saptandı. Fethiye’de kreş ve anaokulu sahibi, 1 çocuk babası Ramazan Küçükbenli’ye de 5 yıl önce böbreklerinde protein kaçağı olduğu söylendi. Diyalize girmeyi bir an bile düşünmeyen Küçükbenli, eşi Hülya Küçükbenli’nin gönüllü verici olmasıyla soluğu İzmir’de aldı. Yapılan tetkikler sonucu Ramazan Küçükbenli’ye, eşinin kan uyuşmazlığı nedeniyle donör olamayacağı söylendi.

Nakil şansı kadavradan bağışlara kalan Ramazan Küçükbenli’ye, kendisine uygun böbrek vericisi olduğu, eşi Hülya’nın böbreğinin de o vericinin organ bekleyen eşine uygun olduğu, karşılıklı kabul halinde ‘çapraz nakil’ yapılabileceği söylendi. Çiftler, 27 Temmuz’da nakil operasyonuna alındı. Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ile Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok’tan oluşan böbrek nakli ekibi, Zeynep Karataş’tan alınan böbreği Ramazan Küçükbenli’ye, Hülya Küçükbenli’den alınan böbreği ise Dursun Karataş’a nakletti.

Haberin Devamı