Gazete Vatan Logo

Organik ürünler diyetisyen kontrolünde evinize geliyor

Organik ürünler diyetisyen kontrolünde evinize geliyor

Diyetisyen Çağatay Demir'in kurduğu mutluciftlik.com.tr sitesi organik tarım yapılan çiftliğinde yetiştirdiği ürünleri, besin ihtiyaçlarınıza göre seçilip evinize gönderiyor.

Sağlıklı, katkısız ve doğal beslenmek istiyorsunuz ve bununla birlikte diyet yapacaksınız. Ama kafanız karışık. mutluciftlik.com.tr sitesi organik beslenmenin kolay yolunu gösteriyor. Mutlu Diyet Kliniği’nin kurucusu Diyetisyen Çağatay'in Şile’nin Ovacık Köyü’nde organik tarım yapılan çiftliğinde yetişen ürünleri besin ihtiyaçlarınıza göre seçilip her hafta evinize veya işyerinize gönderiliyor. Üstelik paketlerin içerisinde sağlıklı tarifler de bulunuyor. Böylece size sadece pişirmesi ve sevdiklerinizle mutlu, sağlıklı bir şekilde yemesi kalıyor. Çağtay Demir ile Mutlu Çiftliği konuştuk...
Mutlu Çiftlik nedir? Neden sizi tercih etmeli diyet yapanlar ya da sağlıklı beslenmek isteyenler?
Mutlu Çiftlik organik tarım yapılan bir çiftlik. Çiftlikte yetiştirilen tüm sebze, meyve ve hayvansal ürünler organik ve sertifikalı. Biz sadece sağlıklı ürün üretmekle kalmıyoruz, bu ürünleri kişilerin nasıl sağlıklı bir şekilde tüketmeleri konusunda yönlendiriyoruz. Her hafta web sitemizde bir sebze, bir tahıl ve bir bakliyat olmak üzere 3 yemek tarifi yayınlıyoruz. Tüm tariflerin ortak amacı, kişilerin sağlıklı beslenmesini sağlamasının yanı sıra lezzetli ve pratik olması.
Sisteminiz nasıl işliyor?
Sistemimiz abonelik sistemiyle çalışıyor. Yani sisteme abone olduktan sonra, kişi aksini belirtmediği sürece sistem size her hafta paket gönderiyor. Kişi sisteme abone olması için tabii ki ilk iş www.mutluciftlik.com.tr adresine girmesi gerekiyor. Siteye girdikten sonra paket büyüklüğü seçilmesi gerekli. Bizde 2 ve 4 kişilik paketler var. Her iki pakette aynı içeriğe sahip olmakla beraber sadece miktarlar farklı.
Neler gönderiyorsunuz üyelerinize?
Mutlu Çiftlik bir diyetisyenin ekolojik çiftiği, tamamen kişilerin sağlıklı beslenmesi üzerine kurulu. Bu nedenle beslenme uzmanlarımız tarafından tarifler geliştiriliyor. Bu tarifler geliştirilirken günlük alınması gereken vitamin, mineral ihtiyaçları göz önünde bulunduruluyor. Gönderdiğimiz ürünler ise tamamen o haftanın tarifi ile ilgili. Yani o haftanın tarifi ne ise, abonemize ilgili tarifleri evinde pişirebilmesi için gerekli olan malzemeleri gönderiyoruz. Kullanacağı sebze, makarna, tahıl ve bakliyatlarla birlikte zeytinyağı ve baharatları bile pakete koyuyoruz.
Günlük kalori ihtiyacını karşılıyorlar
Ürünleri bir diyet programı ile mi gönderiyorsunuz?
Şu an için Mutlu Çiftlik diyet odaklı değil. Tamamen sağlıklı beslenme odaklı. Tabiki tarifler belli bir kaloride, yani Mutlu Çiftlik tarifleri uygulandığı taktirde, özellikle diğer öğünlerde de dikkatli beslenilirse kilo vermek kesinlikle mümkün.
Günlük kaç kalorilik yemekler yapılıyor ürünlerden?
Tariflerimiz çeşiltli kalorilerde değişiyor. Ortalama yetişkin bir erkeğin günde 2 bin 600 kalori alması gerekirken kadınlarda bu 1800 kalori civarında. Bizim tariflerimiz bu ihtiyaçların ortalama 1/4'ünü karşılıyor.
Mönülerinizden örnek verir misiniz?
Örneğin 16 Haziranda abonelerimize; zeytinyağlı Girit kabağı, enginarlı bulgur pilavı ve yeşil mericmek bahçesi isimli 3 tarifi göndereceğiz. Bu 3 tarifi, kişiler haftanın 3 akşamı kendileri evlerinde en hijyenik şartlarda pişirip en taze haliyle afiyetle yiyecek. Böylece abonelerimize sağlıklı malzemelerle, sağlıklı bir tarifi, hijyenik bir hazırlık süreci ile taptaze tüketmek kalıyor.

Haberin Devamı