Gazete Vatan Logo

Org. Akar: TSK gücünü gösterdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Milli birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza masum hiçbir insanımızın kılına dahi zarar vermeden mücadeleye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Org. Akar: TSK gücünü gösterdi

Orgeneral Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun tüm imkansızlıklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığı Büyük Zafer’in 94'üncü yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Akar, Atatürk'ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu-millet bütünlüğü içinde kazanılan bu büyük zaferin, Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılmaz temellerini oluşturduğunu vurguladı.

Orgeneral Akar, ilke ve devrimleriyle hızla yükselen Türkiye Cumhuriyeti'nin, esaretin karanlığında kalan pek çok millete de örnek olduğunu ifade etti. Akar, 2 bin 225 yıllık ordu geleneğine sahip Türk Silahlı Kuvvetlerinin, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliğini geçmişte olduğu gibi bugün de en üst seviyede tutmak için var gücüyle çalıştığını aktardı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, egemenlik ve bağımsızlığının, şehit kanlarıyla yoğrulmuş, bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edeceğini vurgulayan Akar, "Milli birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza masum hiçbir insanımızın kılına dahi zarar vermeden mücadeleye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"TSK, 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' inancıyla göreve devam ediyor"

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu azimle, dünyanın birçok bölgesinde üstlendiği barışı koruma ve destekleme görevlerini de büyük bir özveriyle yerine getirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Menfur girişimden sadece günler sonra, hudutlarımızın ve komşu ülke insanlarıyla birlikte milletimizin güvenlik ve huzuru için hayati önemi haiz 'Fırat Kalkanı Harekatını' icra eden, aynı anda gemilerimizle mavi vatanı savunan ve uçaklarımız ile gök kubbeye Cumhuriyetimizin imzasını atan Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünden hiçbir şey kaybetmediğini, içinden hainler temizlendikçe daha da güçlü olacağını göstermektedir. Bilindiği üzere bu menfur hadiseye alanda ve yargıda tereddütsüz bir şekilde verilen cevap, hain birtakım emeller besleyenler için bir ibret vesilesi olarak tarihteki yerini alacaktır."

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensuplarının, vazife uğruna "ölürsem şehit, kalırsam gazi" inancıyla görev yapmaya devam ettiğini belirten Akar, dün olduğu gibi bugün de, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun temel değerlerinin korunması ve yaşatılması için azim ve kararlılıkla, en kıdemlisinden en genç personeline kadar tüm mensuplarıyla, milletinin emrinde ve görevinin başında olduğuna işaret etti.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, anayasal düzen içinde yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı olduğunu anımsatarak, "Ordumuzun teşkilat ve faaliyetlerinde, yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz. Dün ve bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin herkes tarafından bilinen en önemli vasfı disiplinidir. Bunun da temeli, ruhu 'mutlak itaat'tir. Bundan asla taviz verilemez. Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir yasa dışı yapı ve oluşuma geçit vermeden; ordu-millet bütünlüğü içinde sadece yüce milletimizin sevgisinden, güveninden ve yasalardan aldığı güç ile ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi varlık gayesi saymaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"TSK barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edecek"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, her yönüyle milli bir ordu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kahraman personeli ve her geçen gün daha da geliştirilmekte olan imkan ve kabiliyetleri ile etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olarak; Türkiye'de ve dünyada güvenlik, barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edeceğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin her kademesinde görev yapan, general-amiral, subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma, uzman erbaş ve erler, köy korucuları, işçilerle emekli personelin Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutlayan Akar, terörle mücadele harekatı ile yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda görev alanlar başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarına kazasız, belasız başarılı görevler ve aileleriyle birlikte mutluluk ve esenlik dolu nice yıllar diledi.

Haberin Devamı