Gazete Vatan Logo

Org. Akar imzalamadı girişim erkene alındı

TSK içindeki paralel çetenin darbe girişiminin tarihinin 16 Temmuz olarak planladığı ortaya çıktı. KARAR’ın ulaştığı belgeye göre, cuntacılar, kritik noktalara ele geçirmek için hazırladıkları belgeyi Genelkurmay Başkanı Org. Akar’a imzalatamadı. Darbeciler, ihanetin ortaya çıkmasıyla planladıkları darbe girişimini de 7 saat erkene çekti.

Org. Akar imzalamadı girişim erkene alındı

Paralel Yapı’nın darbe girişimini ortaya koyan belgeler günyüzüne çıkmaya başladı. Belgenin tarihi ise darbenin en az 7 saat erkene alındığını ortaya koydu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın imzasına açılan ve Genelkurmay tarafından hazırlanmış gibi gösterilen belge darbe girişiminin en önemli kanıtlarından biri olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasına girdi. “GİZLİ” ibareli belgenin tarihi 16 Temmuz 2016. Bu, vatansever subayların ihbarıyla planları deşifre olan Paralel çetenin sabaha karşı yapmayı planladıkları darbeyi 15 Temmuz gecesine çektiklerini gösteriyor.

BAHANE ÜLKE GÜVENLİĞİ

Kuvvet komutanlıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahlarına atanacak sorumluların belirlenmesi için hazırlanan belgede “Karargahların eksiksiz güvenliğini sağlamak ve işlerliğini devam ettirmek maksadıyla, aşağıda belirtilen personel, hizalarındaki karargahlara genel karargah sorumlusu olarak görevlendirilmiştir” ifadesi yer alıyor.

Karargahlara atanacak hainlerin görevi ise şöyle tarif ediliyor: “Söz konusu personelin kendilerine tevdi edilen görevlerini yerine getirmek maksadıyla her türlü tedbiri almaya ve mevcut atamalara bağlı kalmaksızın ihtiyaç duyulan görevlendirmeleri yapmaya yetkilendirildiğini.”
6 KRİTİK NOKTAYA ATAMA
Belgeye göre, Paralel Çete, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’na Tuğg. Mehmet Partigöç, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’na Tuğg.Erhan Caha, Deniz Kuvvetleri komutanlığı Karargahı’na Tuğa. İrfan Arabacı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’na Kurmay Albay İlhan Karasu, Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı’na Tuğg. Faruk Bal, Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahı’na Yarbay Mustafa Şaban Gümüşiğne’yi atayacaktı.
Bütün kuvvet komutanlarını 15 Temmuz gecesi rehin alan darbeciler, Org. Hulusi Akar’a belgeyi imzalatmayı başaramayınca TSK’nın kritik karargahlarına 6 paralel subay atanamadı. Belgede, emri hazırlayan paralel subayların elektronik imzaları yer alıyor.
Kaynak: Karar

Haberin Devamı