Gazete Vatan Logo

Org. Akar'a bildiriyi imzalatmak istemiş

Org. Hulusi Akar'ın kurtarıldıktan sonra da yanında olan Tümg. Mehmet Dişli'nin bildiriyi imzalatmaya çalıştığı ortaya çıktı

Org. Akar'a bildiriyi imzalatmak istemiş

Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe karşıtı görünerek, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı bildiriyi imzalamaya ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Darbeyi yöneten ve organize eden ismin Tümg. Mehmet Dişli olduğu öğrenildi. Dişli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin de kardeşi. Mehmet Dişli, 15 Temmuz günü boyunca karargahta olduğu, Org. Akar'ın yere yatırılıp elleri kelepçelendiği sırada da yanında olduğu ortaya çıktı. Darbe karşıtı olarak görünen Dişli'nin, Akar'a, "Komutan direnmeyelim, ne olur imzalayın" diyerek ikna etmeye çalıştığı belirlendi. Karargahta yapılanların da Mehmet Dişli tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

500 KİŞİLİK LİSTE HAZIRLANDI

Darbeciler tarafından hazırlanan 500 kişilik listede Akın Öztürk Genelkurmay 2. Başkanı olarak yer alıyordu.

Sıkıyönetim kanunu, atamaları ve emirler yazan ve listeleri hazırlayanın Personel Daire Başkanı Mehmet Partigöç olduğu belirlendi. Hazırlanan listede, tüm illere atanan sıkıyönetim komutanları da yer alıyordu. Bu isimler savcıların elinde bulunuyor.

Haberin Devamı