Gazete Vatan Logo

Ordulular Feshane'de buluştu

Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından Eyüp Feshane’de bu yıl ikincisi düzenlenen "Ordu Tanıtım Günleri"ne CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP’nin Ordu kökenli İstanbul milletvekilleri Oktay Ekşi ve Süleyman Çelebi, Ordu Milletvekili İdris Yıldız da katıldı.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’un ev sahipliği yaptığı etkinlikte, fuar gezildi. Yöresel kasketlerle poz veren, taş degirmende buğday öğüten, yayık yayan milletvekilleri, Ordu Belediyesi standında Ordu Belediyesi Konservatuarı Müzik Topluluğunun müziklerini dinleyip, halkoyunları ekibinin gösterisini izlediler. Etkinlik anısına ORDEF Genel Başkanı Sabri Çelebi’den tarafından hazırlanan plaketi Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’dan alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul’da yaşayan Orduluların çoğunun siyasetten, ekonomiden sanata kadar birçok alanda başarılı olduklarını söyledi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da, İstanbul’da Ordulu hemşerileriyle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu belirtterek, Ordu’nun hızla geliştiğini tersine göçü hedef aldıklarını, turizm yatırımlarının hızla gerçekleştiğini ve Ordu’nun bir kültür ve sanat kenti olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından , ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ve özel sektör kuruluşlarınca açılan 150’ye yakın standı gezerek yöresel yiyeceklerden tadan Erdoğan Toprak ve CHP’li vekiller daha sonra Ordu Valisi Orhan Düzgün ile de fuar alanından bir süre görüşerek, kentin sorunları ile ilgili bilgi aldılar.

Haberin Devamı