Gazete Vatan Logo

Ordu büyükşehir belediye başkan adayları

Ordu büyükşehir belediyesi başkan adayları: Enver Yılmaz (AK Parti), Seyit Torun (CHP), Cemal Enginyurt (MHP), Aydın Ergün(DSP), Tahsin Vedat Şensoy (HDP)

Ordu büyükşehir belediye başkan adayları

AKP - Ordu Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz Kimdir?

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970'te Ordu Ulubey'de doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Hamide'dir.

Hâkim ve Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Hâkim olarak görev yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı.

22 ve 23. Dönem Ordu Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu.24. Dönemde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu üyesi oldu ve KEİPA'nın Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Almanca bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.


CHP - Seyit Torun Kimdir?

Seyit Torun 1968'de Ulubey, Ordu'da doğan Türk iktisatçı, iş adamı ve siyasetçi, S aynı zamanda Ordu'nun şimdiki belediye başkanıdır.

Ordu'da doğan Seyit Torun, öğrenim yaşamına Ulubey'de başladı. Liseyi Ordu'da okuyan Torun, yüksek öğrenimini yapmak için girdiği Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden 1990'de mezun oldu.

Seyit Torun 1994 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ulubey belediye başkanı seçildi. Bir dönem Ulubey Belediye Başkanlığı yapan Torun, bu dönemde belediyecilik konusunda Almanya ve Hollanda'da araştırma ve incelemelerde bulundu.
Torun, 1999 Yerel Seçimleri'ne CHP'nin Ordu belediye başkan adayı olarak katıldı; ancak başarılı olamadı. 1999 yılı sonunda Bilim Tarım Limited Şirketi'ni kurdu ve ticaret yaşamına adım attı. Bu dönemde siyasal etkinliklere devam eden Torun, CHP Ordu il başkan yardımcısı oldu.

2004 yılında Demokratik Sol Parti'ye geçen Seyit Torun, 2004 yerel seçimlerinde DSP'den Ordu belediye başkanı seçildi.

Seyit Torun, 2009 yerel seçimlerine de Demokratik Sol Parti'den katıldı ve üst üste ikinci kez Ordu belediye başkanı seçildi. Ocak 2011'de tekrar CHP'ye katıldı.


MHP - Cemal Enginyurt Kimdir?

9 nisan 1965 yılında Ordu Merkez Dedeli Köyünde dünyaya geldi, İlkokulu Merkez Hürriyet İlkokulunda, Ortaokulu Hamdullah Suphi Tanrı över Ortaokulunda, Liseyi Ordu Ticaret Lisesinde tamamladı.

Üniversite tahsilini, Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. iktisat bölümünde yaptı.1980 yılında lise 1 öğrencisi iken 12 Eylülün gazabına uğrayarak ordu ülkücü kuruluşlar davasından 3 yıl hapiste kaldı. 1991 yılında MHP il sekreteri olarak başladığı parti yöneticiliğine, 1993 yılında MHP merkez yürütme kurulu üyeliğiylee devam ederken 1994 yılında MHP Ordu il başkanı seçildi. Aynı yıl MHP ordu merkez belediye başkan adayı,1995 seçimlerinde MHP 1.sıra milletvekili adayı oldu.

2002 yılından sonra aktif siyasete ara vererek, Ordu Yeni Haber gazetesi ismiyle günlük gazete çıkartarak köşe yazarlığı yaptı. 2012 yılında MHP İl Başkanlığı görevine tekrar seçildim,halen il başkanı olarak görevim devam ediyor. Evli, Mıraynaz ve Alptürk isimli 2 çocuk babasıdır.


DSP - Aydın Ergün Kimdir?

Mesleği mali müşavirliktir.

HDP - Tahsin Vedat Şensoy


Haberin Devamı