Gazete Vatan Logo

Son dakika: Ordu Belediye Başkanı belli oldu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş oldu.

Son dakika: Ordu Belediye Başkanı belli oldu

Enver Yılmaz'ın istifasıyla boşalan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti'nin adayı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş seçildi. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni büyükşehir belediye başkanını seçmek amacıyla olağanüstü toplandı. Mecliste yapılan seçimde AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş, kullanılan 67 oyun 66'sını alarak başkan seçildi, 1 oy ise boş çıktı.

Öte yandan CHP’li meclis üyeleri, Hasan Karamustafaoğlu'nu büyükşehir belediye başkanı adayı gösterdi ancak oylama öncesi salonu terk etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Engin Tekintaş, yaptığı konuşmada, Ordu'ya hizmet için 4,5 yıldır görev yapan Enver Yılmaz'a teşekkür etti.

Yılmaz'a bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Tekintaş, zor bir görev üstlendiğinin farkında olduğunu söyledi. Tekintaş, uzun yıllardan bu yana siyaset yaptığını belirterek, siyasetteki amaçlarının halka hizmet, gönül alma ve doğru istikamette yola devam etmek olduğunu kaydetti.

"Geleceği inşa etmeye devam edeceğiz"

Haberin Devamı

Mecliste yapılan oylama sonucu oyların yüzde 99'unu alarak göreve başlamış bulunduğunu belirten Tekintaş, "Sizlerle hizmetin devamını, milletimizin özellikle gönül ilişkisini bizimle doğrudan kurarak devam ettirmemiz gerekiyor. Bu süreçte karşılıklı diyaloglarımızı, kamuoyuyla basınla halkla ve ilgili diğer birimlerle hizmetlerimizi sürdürmeye, geleceği inşa etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Tekintaş şunları kaydetti:

"Onun için hizmetin devamı olarak almış olduğumuz bu görevi sizlerle en iyi şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Bunun için kol kola kucaklaşarak canıgönülden birbirimizi geleceğe taşıyacak hizmetleri sürdürmemizin en kolay yolu, birlikte yola devam. Gelecek hepimizin. Ordu gelişecek ve değişecek. 19 ilçemizle birlikte durmak yok, hizmetlere devam." Tekintaş, meclis üyelerine kendisine verdikleri destekten dolayı da teşekkür etti.

ENGİN TEKİNTAŞ KİMDİR?

1960 yılında Ordu'nun Altınordu İlçesi Akkese Mahallesi'nde dünyaya gelen Engin Tekintaş, ilkokulu doğduğu Akkese, ortaokulu Teyneli Mahallesi'nde okudu. Liseyi Ordu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini ise 1979-1983 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı.

Haberin Devamı

Askerliğini Erzurum'un Oltu İlçesi'nde yedek subay olarak tamamladı. İş hayatına özel bir sektörde yönetici olarak başlayan Tekintaş, 1988 yılında ortakları ile başlayan ticari hayatını 25 yıldır Altınordu'da devam ettiriyor.

Siyasete ise 1991 yılında Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı olarak başlayan Engin Tekintaş, sırasıyla 1994 yılında Refah Partisi Ordu Merkez İlçe Başkanı, 1995'te Refah Partisi Ordu Milletvekili Adayı, 1995'te Refah Partisi İl Başkanı görevlerinde bulundu.

1999'da Fazilet Partisi'nden Ordu Belediye Başkanı Adayı olan Engin Tekintaş, 2001 yılında Ak Parti Ordu İl Teşkilatı'nın kuruluşunda aktif rol aldı. 2003 yılında Ak Parti İl Başkanı oldu. 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nin ardından İl Genel Meclisi Başkanı oldu. Ordu'nun en büyük ilçesi olan Altınordu'ya Ak Parti'den ilk Belediye Başkan Adayı olan Tekintaş,

Haberin Devamı

Son olarak Engin Tekintaş, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Altınordu Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve uzun yıllar bu görevini sürdürmüştür.

Evli 3 çocuk babası olup, İngilizce, Arapça ve Farsça bilmektedir.