Gazete Vatan Logo

Öpücük için özür diledi

İranlı aktris Leyla Hatemi, 67. Cannes Film Festivali'nde yanaktan öptüğü jüri başkanı Gilles Jacob'tan 'Kendisi benim için aynı zamanda ev sahibi de olan yaşlı bir dede gibi' ifadesiyle söz etti.

Öpücük için özür diledi

İran Sinema Kurumu’na bir mektup gönderen Hatemi, ‘Bazı insanların duygularını incittiğim için üzgünüm, özür dilerim’ ifadelerini kullandı.

‘ÖPÜŞMEMEK İÇİN TOKALAŞTIM’ İMASI

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığı mektupta Hatemi, ‘kendisinin İslami kurallara saygı duyduğunu ancak jüri başkanı Jacob’un bunları yaşından ötürü unuttuğunu’ savundu. ‘Yanaktan öpüşmeyi önlemek için giriştiği önleyici tokalaşma hareketinin bu sebeple sonuçsuz kaldığını’ belirten Hatemi, “Her ne kadar bu açıklamaları yapmaktan utansam da, içine düştüğüm kaçınılmaz durumu anlamayanlar için detaylara girmekten başka çarem yok” ifadelerini kullandı.



‘BENİM İÇİN BİR DEDEDEN FARKSIZ’

Hatemi yeniden Jacob’un 83 yaşında olmasına atıf yaparak “Kendisi benim için aynı zamanda ev sahibi de olan yaşlı bir dede gibi” dedi.



‘HATEMİ’NİN SERGİLEDİĞİ DAVRANIŞ KABUL EDİLEMEZ’

Oscar ödüllü 2011 yapımı “A Seperation” (Bir Ayrılık) isimli filmdeki rolüyle tüm dünyanın tanıdığı Hatemi, İran Kültür Bakanlığı tarafından eleştirilmişti. İran Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Nuşabadi, Jüri üyesi olarak Cannes Festivali’ne katılan Hatemi’nin sergilediği davranışı ‘kabul edilemez’ olarak değerlendirmişti. Hatemi’nin hareketlerinin İranlıların dini inançlarıyla çeliştiğini söyleyen Nuşabadi, “İranlı kadın imajının dünyada zedelenmemesi için uluslararası toplantılara bir İranlı kadın olarak katılanlar, İranlıların onur ve iffetini dikkate almalı” diye konuşmuştu. Meclis Kültür Komisyonu Birinci Sekreteri milletvekili Lale İftihari ise kadın sanatçının sergilediği davranış biçimiyle ülke imajını zedelediğini savunarak konunun ilgili komisyonda inceleneceğini ifade etmişti.

‘KIRBAÇLANSIN’

Son olarak da dün İran’da Devrim Muhafızları’na yakın ‘Hizbullah Öğrencileri’ adlı bir grup, oyuncu Hatemi’nin cezalandırılması için harekete geçmişti. Hizbullah Öğrencileri, ‘İslam kurallarına aykırı davrandığı’ gerekçesiyle Hatemi’nin kırbaçlanarak cezalandırılması talebiyle mahkemeye başvurmuştu.

Haberin Devamı