Gazete Vatan Logo

Oppo'dan süper şarj teknolojisi akıllı telefonları 15 dakikada şarj ediyor

Oppo'nun yeni şarj teknolojisi akıllı telefonları çok kısa sürelerde şarj ediyor.

Oppo'dan süper şarj teknolojisi akıllı telefonları 15 dakikada şarj ediyor

Mobil dünyasının yenilikçi firmalarından Oppo, Barselona’da devam eden Mobil Dünya Kongresi’nde Super VOOC şarj teknolojisini duyurdu. Çinli şirketin yeni şarj teknolojisi, mobil şarj noktasında bir devrim olarak nitelendirilebilir.

Hızlı şarj teknolojisi halihazırda birçok akıllı telefon tarafından destekleniyor, fakat Super VOOC şarj teknolojisi bu süreyi önemli ölçüde düşürüyor.

Oppo’dan yapılan açıklamaya göre yen şarj teknolojisi 2.500 mAh kapasiteli bir pili sadece 15 dakikada %100 dolduruyor. 5 dakikada ise pil %45’lik dolum seviyesine ulaşıyor.

>> İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy S7'de Sony imzası

Yeni nesil şarj teknolojisinde "dinamik akımı düzenleyen yeni bir algoritma" kullanan Oppo, hızlı şarjın akıllı telefonlarda kesinlikle ısınma sorunu oluşturmadığının altını çiziyor. Şirket hızlı şarj adaptörlerde kullanılan 9V-12V adaptörlerin aksine Super VOOC teknolojisinde 5V’lık bir adaptör kullanıyor.

USB Type-C ve microUSB bağlantı noktalarını destekleyen Super VOOC şarj teknolojisi şimdilik deneysel bir çalışma ve endüstride ne zaman kullanılacağı henüz açıklanmadı. Yakın gelecekte Oppo’nun yeni bir amiral gemisi telefonda Super VOOC şarj teknolojisine yer vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı
6GB RAM'e sahip ilk telefon ortaya çıktı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Oppo'dan süper şarj teknolojisi akıllı telefonları 15 dakikada şarj ediyor

Xiaomi Mi 5 ve Xiaomi Mi 5 Plus fiyatı ve özellikleri belli oldu