Gazete Vatan Logo

Operasyonun adı: Diriliş

Malezya’da FETÖ’nün elebaşları arasında gösterilen İsmet Özçelik, Turgay Karaman ve İhsan Aslan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirildiği “Diriliş” operasyonunun detayları ortaya çıktı.

Operasyonun adı: Diriliş

Ülkedeki isimlerinin tespiti sonrası harekete geçen Türk makamları, operasyon için özel bir ekip oluşturdu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İnterpol Daire Başkanlığı ekipleri ile Sağlık Bakanlığından anestezi uzmanı bir doktorun da yer aldığı ekip, ülkenin başkenti Kuala Lumpur gitti.

Ellerindeki bilgileri paylaşan ekipler, Malezya Gizli Servisi ve polisi tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla örgüt üyesi İhsan Arslan ve Turhan Karaman’ın yakalanmasını sağladı.Deşifre olmamak için operasyon boyunca kod adı kullanan ekip üyeleri, Malatya’da bir göreve gittiklerini belirterek operasyonu ailelerinden bile gizledi. TRT’de yayınlanan Diriliş dizisinden esinlenilerek adı verilen operasyonda, ekip üyeleri de dizideki bazı karakterlerin isimlerini kullandı. Operasyon sırasında ekip şefi “Ertuğrul Bey”, anestezi uzmanı doktor “Artuk bey” kod adını kullandı. Ekibin diğer üyelerinin de “Bamsı”, “Turgut Alp” ve “Dündar Bey” gibi isimlerle operasyona katıldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı