Gazete Vatan Logo

Operasyonda ilk çatlak! Peşmerge-Irak ordusu çekişmesi

Operasyonda ilk çatlak! Peşmerge-Irak ordusu çekişmesi

Musul operasyonu için plan 5 bin dolayındaki peşmerge güçlerinin doğudan ilerleyerek Musul’a yaklaşması, sayısı 40 bini aşan Irak güçlerinin de güneyden şehri kuşatmasıydı. Peşmerge ilk 3 günde 30’a yakın köyü DEAŞ’tan kurtarırken Irak ordusunun ilerleyişi ise sınırlı kaldı. Bu durum peşmerge güçleri arasında rahatsızlığa yol açtı. Peşmergeye komuta eden Kuzey Irak Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani’nin kardeşi General Sihad Barzani, ‘Irak ordusu yerinden kıpırdamıyor. Bütün işi biz yapacaksak onlara ne ihtiyaç var?’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Wall Street Journal’a konuşan Barzani, Irak zırhlılarının üzerindeki Şii bayraklarına da tepki göstererek, ‘Bu Irak ordusu mu İran ordusu mu belli değil’ ifadesini kullandı.

3 günde 552 km

Operasyon 3’üncü günde devam ederken güneyden Irak ordusu, doğudan ise peşmerge güçlerinin şu ana kadar toplam 552 kilometrekarelik alanda kontrolü sağladığı belirtildi. Dün sabaha karşı Şengal’deki peşmerge birliğine saldıran DEAŞ militanları, 2 saat süren çatışmanın ardından püskürtüldü.

Haberin Devamı