Gazete Vatan Logo

Operasyona Moskova ve Tahran’dan yeşil ışık

İran’da yapılacak 3’lü zirve öncesinde, Tahran ve Moskova’nın Esad tarafından İdlib’e yapılacak askeri operasyona destek açıklamaları geldi

Operasyona Moskova ve Tahran’dan yeşil ışık

Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla cuma günü Tahran’da düzenlenmesi planlanan Suriye zirvesi öncesinde diplomatik hareketlilik arttı. Tahran ve Moskova’dan İdlib’de kademeli operasyon hazırlığı yapan Şam yönetimine destek açıklamaları geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, silahlı muhaliflerin kontrolündeki İdlib’deki durumun sonsuza kadar tolere edilemeyeceğini belirtti. Rus Interfax haber ajansına göre Lavrov, Suriye hükümetinin İdlib’in kuzeyini militanlardan arındırma konusunda her tür hakka sahip olduğunu kaydetti.

Zarif Şam’a gitti

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de başkent Şam’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, pazartesi Şam’a giden Zarif’in Suriyeli yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek “İran, teröristleri topraklarından uzaklaştırma çabalarında Suriye hükümetine desteğini sürdürecek, planlanan İdlib operasyonunda İran’ın istişari rolü ve Suriye hükümetine yardımı devam edecektir” dedi. Bakan Zarif de İblid’in militanlardan ‘temizlenmesi’ gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı