Gazete Vatan Logo

Operasyon yoğunlaşacak!

Operasyon yoğunlaşacak!

Başbakan Erdoğan: “Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun şekilde devam edecektir. Geri adım söz konusu değil. Milletvekillerinin bunlarla poz vermesi dosyalarda yer alacaktır”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet’teki ‘paralel yapı’ operasyonuyla ilgili “Buradan geriye adım atmak söz konusu değil” dedi. Bayram namazını Fatih Camisi’nde kılan Erdoğan çıkışta gündeme ilişkin mesajlar verdi.

‘Seçim milat olsun’

10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçimi yapılacağını hatırlatan Erdoğan, “Bu seçim, milletimiz, ülkemiz için bir sıçramaya, bir uçuşa, adeta milat olmasını diliyorum. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir kabine, parlamento el ele, dayanışma içerisinde inanıyorum ki geleceğin Türkiyesini çok daha farklı bir şekilde hazırlayacaklardır.”

“Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 60 oy alacağını belirtiyor. Neler düşünüyorsunuz?” sorusuna da Erdoğan, şöyle yanıt verdi: “İnanıyor musunuz? Sizin kamuoyu araştırmalarınız yok mu? Ben de size soruyorum. Siz bunları yakından takip ediyor, biliyorsunuz. Bunların hepsi 10 Ağustos akşamı görürüz.”

Haberin Devamı

‘Ulusal güvenliği tehdit’

Erdoğan, “Bundan sonra paralel yapıyla mücadelede nasıl bir süreç bizi bekliyor?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak ve bu tehdidi oluşturan unsurlara karşı da gerekli olan neyse, bu adım atılacaktır.”

O pozlar dosyada olacak!

Erdoğan, bir soru üzerine de şöyle konuştu: “Aylar öncesine gidildiğinde bu tür paralel yargı veya paralel devlet içindeki yapılanmaya yönelik, ne diyordu bunların yandaş medyaları, ‘Bizim bunlarla herhangi bir alakamız yok’. Değil mi? Peki şimdi ne oldu da bu alaka bu denli ortaya çıktı? Zaman zaman adliyelerin önündeki gösterileri, şimdi de bu yapının mensupları kendileri buralarda yaptıkları gibi, yasa dinlemeden, kanun dinlemeden, adalet sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, bunların hiçbirisi yasalar içerisinde yer alan konular değildir. Bunların hepsi suçtur aslında. İşte kendi yazarlarının, çizerlerinin, ondan sonra aynı şekilde bu bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerinin buralara gidip onlarla poz vermesi, neyin ne olduğunu ortaya çıkarması bakımından çok önemli. Bunlar böyle zannediyorum ki, bu dosyaların içerisinde yer alacaktır.”

Haberin Devamı