Gazete Vatan Logo

Operasyon başladı peş peşe açıklamalar geldi!

Afin'e havadan ve karadan başlatılan başlatılan operasyon sonrası Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan açıklamalar geldi.

Operasyon başladı peş peşe açıklamalar geldi!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ

"Rahat durun, dedik, durmadılar. 'Bak bizim topraklara saldırmaya, sınırlarımızı zorlamaya tevessül etmeyin' dedik, dinlemediler ve bize müttefik görünenlere de söyledik. 'Bak bunlar PKK'nın ta kendisidir' dedik, 'Bunlar PYD'dir' dedik. 'Bunlar aynıdır, YPG'dir' dedik. 'Rakka'ya teröristlerle gitmeyin, DEAŞ terör örgütüdür, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle değil, gelin beraber halledelim bunları' dedik, dinlemediler. 'Peki siz bilirsiniz' dedik ve şimdi işte gereğini biz yapıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz."

BAŞBAKAN: TSK HAVADAN HAREKATA BAŞLAMIŞTIR

Başbakan Yıldırım da, "Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Afrin'de PYD/PKK ve DAEŞ unsurlarını yok etmek için havadan harekata başlamıştır" dedi.

Türk savaş jetlerinin Afrin'deki hedefleri bombalamasıyal ilgili konuşan Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizim hiç kimseyle alıp veremediğimiz, herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz, kardeşlik hakim olsun diyoruz."

Haberin Devamı

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ: TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARIŞI BAŞLATILMIŞ BİR HAREKATTIR

"Türkiye'nin başlattığı bu harekat, Suriye devletine, Suriye halkına, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine, bölgede yaşayan Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimize karşı bir harekat değil, DEAŞ, PKK, PYD ve YPG terör örgütlerine karışı başlatılmış bir harekattır."